Obsah seriálu Potvora (Fleabag)

1. série

Fleabag je vtipné a dojemné okno do mysli suchopárné, sexuální, rozzlobené, smutkem zmítané ženy, která se vrhá do moderního života v Londýně. Oceněná dramatička Phoebe Waller-Bridgeová píše a hraje hlavní roli Fleabag, nefiltrované ženy, která se snaží uzdravit, přičemž odmítá každého, kdo se jí snaží pomoci, a po celou dobu si udržuje svou kuráž. Neotřelá, nefiltrovaná hra Fleabag, která vznikla na základě hry oceněné na Fringe First Award v Edinburghu, je naprosto odzbrojující zpovědí ženy, která je tak totálně odtažitá, že je naprosto ztracená.

2. série

Fleabag (Phoebe Waller-Bridgeová) se vrací, aby se podruhé zakousla, a tentokrát si to rozdá s mužem nahoře. Nečekaným řízením osudu se naše ztracená rošťanda setká s knězem (Andrew Scott), který ji vyburcuje k jinému pohledu na svět. Po roce pokračujeme a stále jsou tu staré rány, které je třeba odkrýt, a nové, které je třeba obvázat, protože další kapitola Fleabagina života ji zavede do pekla a zpět. Od konce minulé povedené série, kdy ji zavrhla celá rodina, bylo odhaleno její nejtemnější tajemství a málem se vrhla pod auto, je zpátky, aby se zasmála víc než kdy dřív.

Obsazení seriálu Potvora (Fleabag)

Herci Postavy
Phoebe Waller-Bridge Potvora / Fleabag
Sian Clifford Claire, sestra Potvory
Olivia Colman nevlastní matka Potvory a Claire
Bill Paterson otec Potvory a Claire
Brett Gelman Martin, manžel Claire
Hugh Skinner Harry, bývalý přítel Potvory
Hugh Dennis bankovní úředník
Ben Aldridge kluk na zadky, jeden z Potvořiných milenců
Jamie Demetriou kluk s předkusem, jeden z Potvořiných milenců
Jenny Rainsford Boo, zesnulá kamarádka Potvory
Andrew Scott kněz, do něhož se Potvora zamiluje
Fiona Shaw Potvořina poradkyně
Kristin Scott Thomas Belinda, úspěšná podnikatelka
Ray Fearon Potvořin mysogynní právník
Angus Imrie Jake, Martinův syn a Claiřin nevlastní syn
Christian Hillborg Klare, Claiřin finský obchodní partner
Jo Martin Pam

Phoebe Waller-Bridge - Potvora (Fleabag)

Britská herečka, scenáristka a producentka, narozená 14. července 1985 v západním Londýně. Wallerová-Bridgeová je známá především díky své práci na televizním seriálu "Fleabag", který vytvořila, napsala a v němž si zahrála hlavní roli.

V roce 2006 absolvovala Královskou akademii dramatických umění a dále se objevovala v různých divadelních představeních a televizních pořadech. Mezi další významné televizní počiny Waller-Bridgeové patří špionážní thriller "Killing Eve", kde působila jako hlavní scenáristka a výkonná producentka. Je také autorkou a producentkou televizního seriálu "Crashing" a objevila se ve filmech jako "Solo: A Star Wars Story" a "Není čas umírat".

Waller-Bridgeová získala za svou práci řadu ocenění, včetně cen Emmy, Zlatý glóbus a BAFTA za filmy "Fleabag" a "Killing Eve". Kromě herecké a scenáristické práce se Waller-Bridgeová věnuje také dramatické tvorbě, mimo jiné v inscenacích "Fleabag" a "Crashing". Waller-Bridgeová byla oceněna za svou práci v oblasti propagace, včetně podpory hnutí Time's Up a #MeToo. V roce 2019 byla Waller-Bridgeová jmenována jednou ze 100 nejvlivnějších lidí světa podle časopisu Time.

Waller-Bridgeová je známá svým jedinečným a neuctivým smyslem pro humor, upřímným a poctivým ztvárněním složitých ženských postav a inovativními vypravěčskými technikami.

Sian Clifford - Claire

 Britská herečka, narozená 7. dubna 1982 ve Fulhamu v Londýně. Nejvíce se proslavila rolí Claire v seriálu Fleabag, za kterou získala cenu BAFTA.

Cliffordová v roce 2007 absolvovala Královskou akademii dramatických umění a dále se objevovala v různých divadelních představeních a televizních pořadech. Mezi její další významné televizní role patří seriály "Kiri" a "Two Weeks to Live". Cliffordová se objevila také ve filmech jako "Světlo mezi oceány" a "Úřední tajemství".

Za svou práci v oboru byla oceněna nominací na Screen Actors Guild Award za výkon ve filmu "Fleabag". Cliffordová je také scenáristkou a producentkou, vytvořila a hrála v internetovém seriálu "The Funny Women Survival Guide".

Kromě práce na jevišti a filmovém plátně je Cliffordová také zastánkyní osvěty v oblasti duševního zdraví a otevřeně hovoří o svých problémech s úzkostí a depresí. Spolupracuje také s charitativními organizacemi, jako je organizace pro duševní zdraví Mind a charitativní organizace pro divadelní vzdělávání Acting for Others.

Cliffordová je známá svými vybroušenými a emotivními výkony, angažovaností ve společenských a politických záležitostech a vstřícným přístupem ke spolupráci s ostatními umělci.

Olivia Colman - nevlastní matka

Britská herečka, narozená 30. ledna 1974 v Norwichi v Anglii. Je známá pro své všestranné účinkování v řadě televizních pořadů, filmů a divadelních představení.

Colmanová se poprvé proslavila rolí v televizním seriálu "Peep Show" a dále hrála například v seriálech "Broadchurch", "The Night Manager" a "Fleabag". Objevila se také ve filmech jako "Favoritka", za který získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon. Colmanová získala za svou práci řadu ocenění, včetně Zlatého glóbu a ceny BAFTA, a byla několikrát nominována na cenu Emmy.

Kromě své herecké práce je Colmanová známá svou okouzlující a přízemní osobností a je oceňována pro svou laskavost a pokoru. Colmanová je vystudovaná divadelní herečka, studovala na divadelní škole Bristol Old Vic a objevila se v inscenacích jako "Hay Fever" a "Mosquitoes". Je také talentovanou hlasovou herečkou, která propůjčila svůj hlas animovaným filmům jako "Humr" a "Zog".

Colmanová podporuje různé charitativní organizace a záměry, včetně organizace bojující proti chudobě One Campaign a nadace Anthony Nolan Trust, která pomáhá lidem s rakovinou krve. Colmanová je všeobecně považována za jednu z nejtalentovanějších a nejoblíbenějších hereček své generace, která je známá svým vtipem, vřelostí a všestranností.

Bill Paterson - otec

Skotský herec, narozený 3. června 1945 v Glasgow ve Skotsku. Během své kariéry se objevil v celé řadě televizních pořadů, filmů a divadelních představení.

Mezi Patersonovy významné televizní role patří seriály "Smíškové", "Zpívající detektiv" a "Fleabag". Objevil se také ve filmech jako "Comfort and Joy", "The Killing Fields" a "Miss Potter". Paterson hojně působí v divadle, hrál mimo jiné v inscenacích Royal Shakespeare Company, National Theatre a Traverse Theatre. Za svou práci získal několik ocenění, včetně ceny BAFTA pro nejlepšího herce za výkon ve filmu "The Crow Road".

Paterson je známý také díky své hlasové tvorbě, svůj hlas propůjčil různým animovaným filmům a televizním pořadům, včetně "The Wombles" a "Watership Down". Je podporovatelem různých charitativních organizací a kauz, včetně charitativní organizace pro bydlení a bezdomovectví Shelter a kampaně za jaderné odzbrojení.

Paterson je všeobecně považován za jednoho z nejuznávanějších a nejtalentovanějších skotských herců, který je známý svou schopností hluboce a s nuancemi ztvárnit širokou škálu postav. Nadále pracuje ve filmu, televizi a divadle a je oblíbenou a ikonickou postavou skotského a britského herectví.

Brett Gelman - Martin

Americký herec, narozený 6. října 1976 v Highland Parku ve státě Illinois. Je známý svými všestrannými a často komediálními výkony v řadě televizních pořadů, filmů a divadelních představení. Mezi Gelmanovy významné televizní role patří seriály "Stranger Things", "Fleabag" a "Love".

Objevil se také ve filmech jako "Ti druzí", "Lemon" a "Orel vs. žralok". Gelman pravidelně vystupuje v divadle Upright Citizens Brigade Theatre v Los Angeles a New Yorku, kde se objevil v mnoha komediálních show a improvizačních představeních. Je plodným hlasovým hercem, který propůjčil svůj hlas různým animovaným filmům a televizním pořadům, včetně "American Dad!" a "Bojack Horseman".

Gelman je také scenárista a producent, vytvořil a hrál v internetovém seriálu "Brett Gelman's Dinner in America". Za svou práci v oboru byl oceněn nominací na Critics' Choice Television Award za svůj výkon ve filmu "Fleabag". Gelman je známý svým odvážným a často ostrým komediálním stylem, stejně jako schopností vnést do svých dramatičtějších rolí hloubku a lidskost. Ve světě komedie a herectví je i nadále plodnou a vysoce uznávanou osobností, známou svým jedinečným hlasem a neochvějnou oddaností svému řemeslu.

Hugh Skinner - Harry

Anglický herec, narozený 6. ledna 1985 v Londýně. Je známý díky účinkování v řadě televizních pořadů, filmů a divadelních představení.

Mezi Skinnerovy významné televizní role patří seriály "W1A", "Fleabag" a "Harlots". Objevil se také ve filmech jako Mamma Mia! Here We Go Again", "Les Misérables" a "The Weekend". Skinner je vystudovaný divadelní herec, absolvoval Londýnskou akademii hudby a dramatických umění (LAMDA). Účinkoval v inscenacích různých londýnských divadel, včetně National Theatre, Donmar Warehouse a Almeida Theatre.

Skinner je také talentovaný zpěvák, své pěvecké schopnosti předvedl v muzikálu Mamma Mia! Here We Go Again" a v různých divadelních představeních. Za svou práci v oboru byl oceněn nominací na Screen Actors Guild Award za výkon ve filmu "Fleabag".

Skinner je známý svou okouzlující a sympatickou osobností a schopností vnést do svých výkonů nuance a hloubku. Ve světě herectví je stále vycházející hvězdou, která má před sebou zářnou budoucnost v televizi i ve filmu.

Potvora (Fleabag) - podrobné informace

Komediální seriál Potvora byl po svém premiérovém uvedení na kanálu BBC Three často srovnáván s Mirandou, která rozčeřila britské televizní vody v roce 2009. A je zcela nepochybné, že v jeho autorce získala britská komedie nový a výrazný ženský hlas.

Potvora je autorským projektem herečky, stand-up komičky a scenáristky Phoebe Waller-Bridgeové (1985), jehož televizní podobě předcházela stejnojmenná divadelní hra, uvedená v roce 2013 na proslulém festivalu Fringe ve skotském Edinburghu, kde získala prestižní cenu Fringe First Award. Hrdinkou seriálu, který britský Guardian charakterizoval jako syrovější Mirandu pro dospělé, je bezejmenná, sotva třicetiletá majitelka krachující stylové kavárny v centru Londýna, potýkající se s komplikovanými osobními i rodinnými vztahy, jež neváhá často přímo do kamery břitce komentovat

S postupujícím časem však její cynický nadhled a zdánlivá suverenita získávají první trhliny a komedie se stále častěji láme do překvapivě naléhavého dramatu. Vedle řady dalších cen získala Phoebe Waller-Bridgeová za první sérii cenu BAFTA v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v komediálním programu. V roli hrdinčiny pomyslné protihráčky a skutečné potvory v seriálu exceluje ostřílená Olivia Colmanová. (Česká televize)

"Fleabag" je britský televizní seriál, jehož autorkou je Phoebe Waller-Bridgeová, která v něm také hraje hlavní roli. Seriál sleduje život mladé ženy žijící v Londýně, která provozuje kavárnu s tématikou morčat a zároveň se vyrovnává s nedávnou smrtí své nejlepší kamarádky, napjatými rodinnými vztahy a různými milostnými pletkami.

Seriál se skládá ze dvou sérií, které mají celkem 12 epizod, a byl původně vysílán na BBC Three ve Velké Británii a Amazon Prime Video v USA. "Seriál Fleabag získal uznání kritiků za ostrý scénář, černý humor a výkon Waller-Bridgeové a získal řadu ocenění včetně šesti cen Primetime Emmy.

Seriál byl oceňován za upřímné a poctivé zobrazení moderního ženství, které se zabývá tématy, jako je láska, ztráta, smutek a tlak společenských očekávání. Wallerová-Bridgeová byla oceněna za vytvoření komplexní a propracované ženské postavy, která se vymyká tradičním stereotypům a očekáváním. Celkově je seriál Fleabag považován za průkopnický a vlivný seriál, který posouvá hranice možností televizního komediálního dramatu.

Divadelní verze Fleabag je one-woman show, kterou napsala a hraje Phoebe Waller-Bridgeová a která měla premiéru na festivalu Fringe v Edinburghu v roce 2013. Později byla adaptována do stejnojmenného televizního seriálu.

Waller-Bridgeová v něm ztvárnila titulní postavu, mladou ženu žijící v Londýně, která se potýká s různými osobními problémy, včetně smrti své nejlepší kamarádky a napjatých vztahů s rodinou. Hra je známá svým černým humorem, otevřenou sexualitou a přímým oslovením diváků. Hra byla chválena pro dynamický výkon Waller-Bridgeové a schopnost hry vyvážit komedii a tragédii.

Získala několik ocenění, včetně Fringe First Award a Critics' Circle Theatre Award pro nejslibnějšího dramatika. Úspěch divadelní inscenace nakonec vedl ke vzniku televizního seriálu, který Waller-Bridgeová napsala a v němž si zahrála hlavní roli.

"One woman show" je divadelní představení, v němž jediná umělkyně, obvykle žena, sama odehraje celou hru nebo inscenaci. Může jít o monology, dialogy s imaginárními postavami nebo diváky a další formy sólového vystoupení. Představení pro jednu ženu mohou být napsána podle scénáře nebo improvizovaná a často v nich účinkující v průběhu představení ztvárňuje více postav nebo osobností.

Mohou také zahrnovat různé prvky divadla, jako je hudba, tanec a multimédia. One-woman show mohou být pro účinkující náročné, protože vyžadují vysokou míru soustředění, výdrže a všestrannosti. Mohou však být také velmi obohacující a umožňují účinkujícím předvést svůj herecký rozsah a dovednosti. Mnoho slavných umělců dosáhlo uznání díky svým one-woman show, například Lily Tomlin, Whoopi Goldberg a Anna Deavere Smith.

Sledujete seriál Potvora? Podělte se o své dojmy v Diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Potvora Prime Video

Fotogalerie
18 fotografií