Agáta Hanychová, její snoubenec Mirek Dopita a jejich kamarád stylista Marty v noci popíjeli v jednom z festivalových barů. Když se vraceli na hotel, dostali se do konfliktu s jedním z turistů, který je chtěl zřejmě fotit, jak se opilí válejí po zemi.

Blesku se ráno ozvala matka napadeného muže. Tvrdila, že Dopita jejího syna Lukáše napadl a zbil ho. "Opilá Agáta se válela po zemi, on jí chtěl pomoci, jenže na krku měl fotoaparát, tak ho Dopita napadl," uvedla matka zraněného muže. Ten skončil s lehkým zraněním v nemocnici. 

Video
Video se připravuje ...

Agátin večer přitom začal nevinně, jen se sklenkou vína v ruce... Pro Blesk - Jan Placák

Skončili v poutech

Ke konfliktu byla přivolána policie. Agáta a Dopita se snažili z místa zmizet taxíkem, ale nestihli to. Když dorazila policejní hlídka, opilá Agáta policisty vulgárně urážela. Policistům se nedařilo zuřící Hanychovou uklidnit. Dopita kvůli alkoholu nebyl schopný souvislé komunikace a policisté je pak odvezli v poutech. Agátu propustili asi za hodinu. "Nadýchala jsem jen jedno promile," uvedla Agáta pro Blesk.cz. Podle informací VIP zpráv měla v krvi alkoholu ale mnohem víc. Údajně nadýchala tři promile!

Jeden z mužů zákona dokonce podával opilé Agátě boty
Autor: Marek Pátek, Pavel Machan

Agáta: Mirek do něj strčil

Agáta Hanychová poskytla Blesk.cz vyjádření, ve kterém popsala, jak incident vidí ona. Okolo čtvrté hodiny ranní se Agáta s Mirkem a kadeřníkem Martym odebrali z baru, kde celý večer popíjeli, na hotel. Ale během cesty se Martymu podlomily nohy, upadl a modelka se ho snažila zvednout. Vtom je začal někdo fotit. To naštvalo Mirka, vrhl se na něj, vytrhl mu foťák z ruky a vyrval paměťovou kartu. Ve vzteku ji pak rozlámal.

"Rozhodně ho nezbil. Možná do něj strčil, ale určitě do něj nekopal nebo ho mlátil pěstmi. Ale ten frajer z toho chce udělat divadlo, tak zavolal policii a nechal se odvézt do nemocnice," tvrdí Hanychová.

Kartu rozkousla Agáta, uvedl právník zbitého muže

Odlišný pohled na celou potyčku má napadený muž, který si okamžitě najal právníka, který Blesk.cz řekl, že to byla skutečně Agáta, kdo zničil paměťovou kartu fotoaparátu. Přitom poškodila i samotný přístroj.

To si napadený muž nenechal líbit a zavolal policii. „Můj klient během potyčky nezavěsil hovor na linku 158, takže na tísňové lince část incidentu slyšeli,“ řekl Blesk.cz jeho advokát Ronald Němec. „Hele, volá policajty, mizíme,“ zaznělo podle právníka v okamžiku, kdy to jeho klient ohlašoval na policii.

Video
Video se připravuje ...

Snoubence Agáty Mirek Dopita je odváděn v poutech z policejní stanice Jan Jedlička

Vyjádření policie: Chtěli zmizet taxíkem

Incident začal dnes kolem čtvrté hodiny ráno před hotelem Thermal. Nejprve došlo k ostré slovní přestřelce mezi fotografem (30) a opilou Agátou, které se zastal její přítel.

„Všechno vyvrcholilo před Hlavní poštou, kdy došlo k fyzickému napadení fotografa, kterému byl navíc odcizen foťák. Z přístroje pak žena vzala paměťovou kartu a zničila ji,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Agáta se pak snažila s Dopitou ujet z místa taxíkem. „Policisté je ale zadrželi a muž byl převezen do policejní cely v Sokolově,“ dodal Valenta.

Fotogalerie
10 fotografií