John Malkovich, který byl nedávno hostem Pražského jara, ve Varech mimo jiné předvede svou kolekci oblečení Technobohemian, která je inspirována bohémským stylem nového tisíciletí. "Modely budou předvádět známí čeští herci, takže to určitě bude stát za to. Já předvádět nebudu, protože by mi John musel do kalhot všít klíny, abych se do nich vešel. Šije na takové hubeňoury jako je třeba Honza Budař," řekl Blesk.cz prezident festivalu. "Ale rozhodně si přehlídku nenechám ujít," dodal Bartoška.

Video
Video se připravuje ...

Do karlových Varů přijede i John Malkovitch s vlastní módní kolekcí. Jiří Bartoška se na roli modela necítí Jan Jedlička, hudba: Yellow

Na filmový festival zavítá a převezme cenu prezidenta festivalu americký herec John Turturro (Big Lebowski, Tajemné okno, Zuřící býk, Transformens). Johna doprovodí manželka, herečka Katherine Borowitz.

John Turturro
Autor: Profimedia.cz

Z dalších zahraničních hvězd se objeví americká oscarová herečka Judi Dench (Zamilovaný Shakespeare - Královna Alžběta I.), ta převezme cenu Křišťálový glóbus nebo muzikant srbsko-chorvatského původu Goran Bregovic.

"Máme ještě rozjednaná nějaká zajímavá jména, příští týden řekneme víc. Jen naznačím, že by měl přijet člověk, jehož jméno málokomu něco řekne, ale obličej znají všichni. Něco podobného jako americký potetovaný drsňák Danny Trejo," mlží PR koordinátorka festivalu Uljana Donáthová.

Po dlouhé době se ve Varech objeví slovenská herečka Magda Vašáryová proslavená snímkem Postřižiny, nebudou chybět hlavní představitelky komedie Světáci - Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková a Iva Janžurová.

Fotogalerie
8 fotografií