Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní kritička Ina T. o oslavenci Jaromírovi Jágrovi: Trend udával už DEKOU!

/
  • Jaromír Jágr
    14. února 2022 ● 05:00

    Ikona českého sportu, miláček davů a hrající majitel týmu Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, je nejen hokejovou legendou, ale i vzorem mnoha fanoušků. Může být sportovec, jejich inspirací i co se oblékání týče? Jágr sám několikrát zmínil, že má k módě spíše vlažný vztah a šaty podle něj člověka nedělají. Přes jeho vyjádření je při bližším pohledu jasně patrná jeho módní evoluce, snaha dodržovat dress code i tendence vytvořit si vlastní, ležérností i klasickou elegancí protnutý osobní styl. Jenž dle mého, s pár úpravami, dobrým vzorem tuzemských pánů na prahu své blížící padesátky být může.

  • 1.

    Trendy devadesátek

    Z roku 1994 pocházející fotografie dobře reflektuje trendy doby, čítající do kalhot zastrčenou mikinu na zip, řemenem stažené vyšisované džíny, tzv.mkrváče, s vysokým pasem a tmavé polobotky na výrazné podešvi. Hlavní zmínku však zaslouží účes, který Jágr svého času proslavil a podle něhož se nechávali stříhat nejen skalní fanoušci. Tzv. mullet, jenž je znám i pod označením vpředu bussines, vzadu party, byl na výsluní v 80. i 90 letech minulého století a poněkud překvapivě se poslední roky opět vrací do módy. Už v této době lze tedy o Jágrovi mluvit jako o módní trendsetterovi, jenž inspiroval svojí image davy. 

  • 2.

    Nadčasová volba městského šviháka: 1

    Dobrou ukázkou Jágrova módního vývoje budiž model z tiskové konference, ve kterém zkombinoval mainstreamem tak oblíbené džínové kalhoty v sytě modrém odstínu, které stojí nad trendy, bílé basic triko s véčkovým výstřihem a jemným vzorem potištěné, zpod vlněného, v půli stehen končícího kabátu bez klopy vykukující sako. Povedená kombinace variující nositeli vlastní ležérnost s lehkou elegancí stvrzuje jistou míru kultivovanosti, zamítající v tuzemsku tak oblíbené obří potisky, nášivky či výrazná loga oděvních firem.

  • 3.

    Skóruje i na formální události: 1

    Jako společensky aktivní celebrita se Jágr nevyhne ani etiketou diktovanému, vysoce elegantnímu dress code Black Tie, jenž u mužů vyžaduje smoking se saténovými či sametovými klopami, doplněný adekvátní košilí s motýlkem zakončující předpisový look lakýrkami. O tom, že Jágr exhibici na červeném koberci zvládá s přehledem, svědčí i model ze slavnostního zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde si dokázal ulovit pozornost médií pro sebe, a to do detailu dotaženým, společenské příležitosti odpovídajícím modelem. Nutno dodat, že dodržování dress code je mnoha slavným, showbyznysem protřelým osobnostem, pro něž je image a styling součástí živobytí, zcela cizí, a o to větší pochvala míří ke kladenskému rodákovi.

  • 4.

    Trefa do elegance: 1

    Pro příležitost představení limitované edice hodinek s jeho jménem, ve spolupráci se zvučnou značkou klenoty Aurum, zvolil tmavě šedý, ve střihu vyštíhlený oblek, který doplnil jemným proužkem signovanou košilí. Jágr i přes elegantnost outfitu preferuje prvek ležérnosti, který se nejčastěji promítá v absenci kravaty. Místo ní nosí tzv. rozhalenku, která na neformálních akcích není nic proti ničemu a může být hájeným detailem dodávajícím modelu na přirozené nenucenosti.

  • 5.

    Minela v podobě bot: 2

    Nezpochybnitelnou Jágrovou dovedností je držet si svůj jednoduchý, v podstatě minimalistický styl bez přešlapů či módních excesů, které se jiným známým mužům nevyhýbají. Střídmost jeho modelů dobře vyvažují kvalitní materiály, neutrální barvy a povětšinou i slušivé střihy. Snadno napodobitelnou kreací je i klasickou košili nahrazující, do horkého počasí pohodlnější černé polo triko, zkombinované s tmavým sakem a lehkými kalhotami v odstínu velbloudí srsti. Jen polobotky s krytím přes nárt jsou mimo trend a měla by je nahradit modernější verze mokasín v barvě koňaku.

  • 6.

    Džínové kalhoty tentokrát neprojdou: 2-

    Sametové sako s akcentem proužku je v hlavní roli modelu, jenž vystihuje zdánlivě nelogické, avšak zažité označení sportovní elegance. Ležérnost v něm představují jak celkem decentní kožené tenisky, tak na stehnech a kolenou, vzhledem k proporcím sportovce nevhodně prošívané, džínové kalhoty. Ty svým úzkým střihem podtrhují nekonfekčnost postavy, která vyžaduje volnější, a především na míru šité střihy. Plné kapsy v čele s rýsujícím se mobilem pak představují zlozvyk českých mužů, který opticky deformuje figuru.

  • 7.

    Galerie

    VIDEO: Jaromír Jágr oslaví 50. narozeniny na Primě! Televize mu k výročí natočila speciální pořad Máme rádi Jardu!  

    Video
    Video se připravuje ...

    Jaromír Jágr oslaví 50. narozeniny na Primě! Televize mu k výročí natočila speciální pořad Máme rádi Jardu! FTV Prima

    Fotogalerie
    47 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

padrino: Ina po něm jede jak slepice po flusu,stejně jako kdysi Františka.Sorry jako,ale Džegr vypadá jako bezdomovec.

(14. 02. 2022 12:58)

illenne: Nynější účes Jaromíra Jágra ho není hodný. Mužům skutečně sluší klasický pánský střih a ne umaštěné a zpocené vlasy na krku.

(14. 02. 2022 12:26)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy