Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Módní kritička Blesku Ina T.: Módní hity i přešlapy seriálu Emily in Paris!

/
  • Ina T. hodnotí seriál Emily in Paris
    9. listopadu 2020 ● 05:45

    Podzimní seriálový hit je aktuálně silně rezonujícím tématem, které rozděluje milovníky módy na dva nesmiřitelné tábory. Jedni novinku Emily in Paris odmítají jako plytký příběh plný přežitých a přeplácaných modelů, druzí ji adorují a přirovnávají k legendárnímu Sexu ve městě. 

    Právě druhá skupina má alespoň částečně pravdu, neboť za Emily in Paris stojí nejen stejný scénárista, ale především uznávaná stylistka Patricia Field, která je svými kostýmy pro seriály a filmy proslulá. Byla to právě ona, kdo z postavy Carrie v Sexu ve městě vytvořil módní ikonu, a právě proto se tolik očekává od nového seriálu. It girl určující trendy pro novou generaci by měla být právě seriálová Emily. Je ovšem otázka, jestli má na to, aby se jí skutečně stala.

    Jaký je tedy děj seriálu v kostce?

    Představte si instagramově dokonalou a též nereálně čistou Paříž, do které přesídlí věčně se freneticky usmívající Američanka Emily. Adaptaci na nové prostředí, boj s kulturním šokem i okouzlování francouzských mužů zvládá v drahých modelech, na vražedně vysokých podpatcích a s čerstvým croissantem v ruce, i přesto, že neumí slovo francouzsky. 

    Seriál rozhodně nevyniká složitým příběhem, naopak je únavně předvídatelný. A Emily, prezentovaná jako influencerka a odbornice na digitální reklamu, vytváří značně pokřivený dojem nejen o tomto oboru, ale též o samotných Francouzích, kterým jsou přisuzovány jen klasické stereotypní vlastnosti. 

     Ale i přesto všechno dokáže být seriál předvojem budoucích trendů a módních směrů, které by vám neměly uniknout už proto, že se týkají i vašeho šatníku. V mnohém může být styling hlavní postavy inspirací, ale i ukázkou toho, co mimo obrazovku jednoduše nefunguje.

    Čím vás mohou inspirovat ty nejlepší modely Emily in Paris:

  • 1.

    Pokrývky hlavy

    Emily v seriálu chápe důležitost klobouků, protože s nimi lze originálně ozvláštnit každý outfit. Baret je u Američanky v Paříži stereotypně předpokládaným doplňkem, stejně jako přívěšek Eiffelovky na kabelce. Ovšem černobílý kostkovaný komplet dokáže umně rozzářit a dodat mu šmrnc. Stejně tak se v seriálu můžete inspirovat pletenými čepicemi, bekovkami a bucket hat. Ten už je téměř poznávacím znamením této postavy. Osobně z něj extra nadšená nejsem. Sluší málokomu a notně mi připomíná dobu kolem roku 2000, kdy jsem ho sama nosila. Přesto uznávám, že může být v patřičné kombinaci stylový. 

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Monochromatismus

    Obléknout se v jednom odstínu od hlavy až k patě může být nejen pro ty, co si nevědí rady s kombinováním barev, záchranou sítí i komfortním řešením ranního přešlapováním před šatníkem. Žlutý hedvábný top a sukně, obojí od značky Ganni, jsou trendy kompletem, jehož barevnost doplňuje velká žlutá kabela navržena samotnou stylistkou seriálu. Černý zdobený pásek značky Rag and Bone podtrhuje štíhlou linii a v detailu se opakuje i na páskových sandálech. Mimochodem, všechny výrazné kousky, které se zatím v seriálu objevily, jsou úspěšně vyprodané a napodobované levnějšími no name značkami. 

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Síla doplňků

    Pozitivní inspirací je i důraz na detail a důležitost doplňků. Počínaje obalem na telefon v podobě retro fotoaparátu, přes cool pásky, originální lodičky, konče šátky kolem krku i madel kabelek. Stylistka seriálu se záměrně vyhýbá minimalismu a udržitelnosti a servíruje trend maximalismu, který ovšem často silně připomíná jinou postavu, a to Blair ze seriálu Gossip Girl. U každého outfitu můžete obdivovat jinou kabelku luxusní značky. Od stále trendy a nepraktických mini velikostí, po velké tašky přes rameno.

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

    A jaké v seriálu najdete módní přešlapy?

  • 4.

    Nestravitelné a přeplácané kombinace

    Ač na maximalismus stylistky ráda přistupuji, někdy to začíná být nezáživné. Kombinace nekombinovatelného, příliš kontrastní potisky či přehršel výrazných, pozornost vyžadujících doplňků na mě působí jako snaha zaujmout za každou cenu. Jako například kombinace hedvábného vzorovaného bomberu, puntíkatého topu, třásňové kabelky plus extravagantních, kopýtka připomínající split toe shoes s rozdělenou špičkou. Některé modely nefungují ani na obrazovce, natož pak mimo ní. 

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Autenticita

    Ač jsem si vědoma toho, že se jedná o fiktivní seriálovou postavu, přesto očekávám alespoň jistou autenticitu. Sympatická herečka hlavní role Lily Collins vyniká specifickou krásou, ale ne vždy dané modely dokáže patřičně vynést. Ať je to zapříčiněno věkem, anebo osobním charismatem, postavě Carrie ze Sexu ve mestě jsem nošení i těch největších úletů věřila. Naproti tomu postava Emily, mi v modelech občas přijde utopená, nepřirozená a neschopna je správně prodat. Ve finále ji nejlépe sedí klasický elegantní model, odkazující na Audrey Hepburn, který způsobí správný a v seriálu první uvěřitelný wow moment.

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Neměnné účesy

    V seriálu se zcela zapomnělo na variabilitu účesů a na to, že jsou výrazným prvkem a součástí outfitů. Hlavní hrdinka má, kromě pár scén, stále ty neměnné uměle zvlněné dlouhé vlasy, čímž po chvíli nudí. Samotné outfity by navíc s jiným účesem daleko lépe vynikly a připomněly fakt, že je účes nutno outfitům přizpůsobit. Účes hlavní hrdinky jako takový dosahuje definice instagramové líbivosti, ale svojí uhlazeností se zdá být už trochu passé. 

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Stylistka Patricia Field

    Legendární stylistka má za sebou práci na kostýmech zmiňovaného Sexu ve městě, Ďábel nosí Prada, Ošklivka Betty a nejnovějšího Emily in Paris. V rámci našeho interview, které proběhlo před pár lety ve Veroně, kde připravovala kostýmy pro Opera on Ice, se mi přiznala, že v módě nemá ráda minimalismus a také trendy, takže se jimi zásadně neřídí. Pravda je, že Patricia trendy sama vytváří, proto není pod jejich diktátem. Osobně mě navíc překvapila svojí extrémně milou povahou, díky které snadno zapomenete, o jak známou a významnou postavu v módě se jedná. 

    Stylistka Patricia Field
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Bucket hat

    Původně nepromokavý klobouk irských farmářů byl nejvíc in v 90.letech.  Ovšem poslední rok slaví svůj velký comeback. Nosí se jak stylově ležérní od sportovních značek, tak elegantnější verze např od značky Prada.

    Hrdinka seriálu Emily in Paris
    Autor: profimedia.cz

     

     

     

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

levandulova: Serial jsem sledovala jen kvuli kulisam milovane Parize. Ona je desna. Usmiva se furt jak tele, ten uces je desnej, a ty hadry tak priserne, ze bych v tom nesla na maskarni. Bez spetky vkusu.

(21. 11. 2020 08:38)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy