Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ina T. hodnotí podzimní šatník hvězd: Kostkovaný masakr Smetany, fádnost Kalivodové a sametová Kaira!

/
  • Módní kritička Blesku Ina T. hodnotí podzimní outfity.
    19. října 2020 ● 05:25

    Přechod mezi rozmarným létem a bílou zimou se zdá být melancholickým obdobím mlžných oparů, opadaného listí a otravných dešťů. Ale pakliže se na toto období zadíváte optikou oblékání, je to nejmódnější období roku. Plné nových trendů, možností vrstvit, ale přitom ještě nemrznout, a kontrastních kombinací pletenin s lehkými transparentními materiály. Jak si s podzimními trendy poradily známé české krásky?

    Podzim je tu pro naše módní libůstky, pro experimentování s trendy, hledání nových linií a včlenění dráždivých doplňků. Sezónu ochlazení a padání listí naplňte stylem, kvalitním úpletem a vyberte si z aktuálních trendů jen ty, které vám budou slušet. A protože se stále vrací ty samé kousky, neváhejte s nákupem v second-handu nebo s vytažením oblečení z půdy.

    Stejně jako módní nástrahy nové sezóny řešíte vy, prochází si jimi více či méně úspěšné i známé Češky. Některé vás inspirují a jiné ukážou, jaké chyby s podzimními trendy raději neopakovat.

    Letošní podzim se zaměřte na:

    Over-size svetry:

    Nadrozměrná velikost sak se přesouvá k úpletu, takže místo nákupu můžete využít třeba svetry svého partnera. Stále se nosí hrubé pleteniny, nejlépe s příměsí vlny, alpaky, kašmíru. Rolák, kulatý výstřih i klasické véčko, střih je na vás. Dokud je na to počasí, užijte si kombinaci prádlových saténových či lehkých tylových šatů s těžkým úpletem.

    Kostka:

    Tento vzor nikdy nevyšel z módy, ale letošní podzim je jeho převaha znatelná. Nosí se na oblecích, kabátech či sukních a kombinují se i dva odlišné vzory kostek. Ač se to nezdá, má desítky variací, ale ne každá je slušivá a hodí se do šatníku.

    Chunky boots:

    Značka Bottega Veneta opět zabodovala, když přišla s botami, jež kombinují klasické Chelsea boots a vzhled bagančat s track podešví. Boty s 90tkovým nádechem se staly ihned hitem a zájmu se chytly i konfekční značky. Nejlépe vám poslouží v kontrastní variaci s lehce romantickým outfitem.

    Vesty:

    Pletené vesty se po dlouhé době vrátily na výsluní, a to jak ve sportovním, tak elegantním střihu. Nosí se k sukni, na šaty i k ryze minimalistickým, lehce pánským modelům. Kromě véčka jsou hitem i ty s rolákem.

    Kůže:

    Ať už vegan verze, anebo pravá kůže, outfit s koženým kouskem oblečení především nesmí vypadat lacině. U sukní a šatů proto dejte pozor na jejich délky. Vynosíte i klasický křivák, nejlépe v podzimních odstínech.

    Dámské obleky:

    Na podzim k nim stačí přidat tenký rolák a máte stylový outfit, který se dá kombinovat do různých variant. Nejvíce se nosí ty s širokými kalhotami a delším dvouřadým sakem. Zkuste třeba sametový, s příměsí kašmíru či vlny. Trendy vzorem obleků bude preppy kostka a kohoutí stopa.

    Doplňky

    Není víc fashion doplněk pro podzim než stylová pokrývka hlavy. Barety, kapitánky, klobouky, bekovky, hrubé pletené čepice. Stačí mít jednoduchý outfit, vhodný klobouk vám ho vytáhne o 100 % výš. Nepodceňujte jejich sílu.

    Nikol Švantnerová: Uniforma Miss, 3

    Vytříbeným vkusem nevládne a jejímu oblékání vévodí rutina vycházející z přežitého pojetí modelky jako krásného věšáku bez osobitého stylu. Stereotyp této uniformy tkví v rozpuštěných dlouhých vlasech, krátkém kusu oblečení, které odhalí dokonalé nohy, a vysokých kozačkách, jež je prodlouží.

    Jednotvárnost těchto outfitů je únavná, ale v tomto případě alespoň vyzdvihnu koženkové šaty s maxi opaskem. Zajímavý feminní kousek v khaki odstínu střihově vycházející z klasického pánského trench-coat má skvělý střih. Je škoda, že se Nikol neoprostila od klasické škatulky a nedodala šatům více stylu povedenějšími doplňky a účesem.

    Nikol Švantnerová
    Autor: Profimedia.cz

  • 1.

    Emma Smetana: Kostkovaný masakr, 5

    Vzor kostky k podzimu patří a má mnoho rozličných variant, z nichž se každá hodí na jiný typ oblečení. Ať už vyberete tartan, anebo třeba vichy kostku, čím drobnější vzor je, tím je daný kousek nositelnější.

    Velká černobílá kostka, podle mého naprosto neadekvátní pro oblek, je tak dominantním vzorem, že v ní Emma Smetana působí jako nadrozměrná šachovnice. Dokážu si představit použít sako jako statement piece v minimalistickém outfitu, kde vyzní. Ale oba kusy dohromady dělají z outfitu absurdní klaunsko-řeznický kostým.

    Emma Smetana
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Eliška Bučková: Nijak inovativní, ale příjemné, 2

    Ač patří do zástupu nesvébytných, vystupováním ani stylem zájem nepoutajících modelek, tento outfit je překvapivě povedený. Držíc ho v příjemných podzimních odstínech tmavě modré, vínové a zemitě hnědé, vytvořila oku lahodící kombinaci, a to ačkoliv nejsou všechny kousky dle mého gusta.

    Pod kabátem ukryté koženkové legíny jsou již značně přežité, ale u lokálních missek stále oblíbené. Kvituji však klasicky střižený, linii podtrhující kabát, perfektní nízké kozačky v kroko kůži i stále nosící se kapitánku, která je na podzim ideálním doplňkem. Nečekaně ucelená a sympatická podzimní kombinace.

    Eliška Bučková
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Andrea Kalivodová: Vkusem nezředěná fádnost, 4

    Na zahájení výstavy fotografa Roberta Vana vyrazila operní pěvkyně Kalivodová ve vzájemně nekorespondujících kouscích, jimž vévodila střihově neaktuální kožená bunda. Stylovou roztříštěnost potvrdila i obyčejná bavlněná maxi sukně, stejně jako fádní triko s potiskem. Outfit nedisponuje jednotícím prvkem ani patřičnou, věku nositelky odpovídající kvalitou jednotlivých kousků a nemá na společenské akci čím zaujmout.

    Andrea Kalivodová
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Kaira Hrachovcová: Sametová revoluce, 1

    Netají se svojí slabostí pro módu a pravidelně kombinuje high fashion značky s konfekcí, přičemž podporuje i tvorbu tuzemských návrhářů. Květinové, stojáčkem a dlouhým rukávem opatřené sametové šaty od Kláry Nademlýnské jsou svým střihem i materiálem ideálním kouskem podzimního šatníku. Kaira je navíc zkombinovala s kontrastními kovbojskými perkami, čímž srazila romantičnost šatů, a celek doplnila vhodným messy účesem, který nechá vyznít střih. Kabelka české značky Bonclé budiž pomyslným bonbonkem celého outfitu.

    Kateřina Kaira Hrachovcová
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Sara Sandeva: Opomenutá síla detailu, 2-

    Spojením transparentního topu s puntíky a kožené sukně v midi délce s nařaseným kanýrem vzniká dráždivý kontrast zdánlivě nesourodých materiálů. Díky délce sukně outfit nepůsobí lacině, krycí pás přes prsa je též o něco vhodnější než klasická podprsenka. Vysoké nazouváky jsou stylově v pořádku, ale kvůli počasí by se daly nahradit uzavřenými Chelsea boots do špičky.

    Opomenuta ovšem byla důležitost detailu. Kabelka měla být u monochromatického outfitu nosnějším prvkem, a to jak barevně, tak střihově. A na účes, zdá se, se zapomnělo zcela.

    Sara Sandeva
    Autor: Profimedia.cz

    VIDEO: Andrea Kalivodová o pětiletém synovi: Je až moc šikovný!

    Video
    Video se připravuje ...

    Andrea Kalivodová o pětiletém synovi: Je až moc šikovný! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

    Fotogalerie
    144 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

illenne: Mně se náhodou líbily všechny na fotografiích, až na Kateřinu Hrachovcovou. Ty její květované šaty bych nosila jedině doma. Ona se snaží předvádět jak znalkyně módy, ale nezajímavá. Moc se mi líbila Sára Sandeva, černá je vždy elegantní a sluší jí moc .

(31. 10. 2020 08:29)

pulnoc: Emme to slusi i kdyby si nathla pytel od brambor.

(20. 10. 2020 12:48)

Kateřina Bujnochova: Svantnerova má pořád ty nejhorší známky přitom ji to jako jediné sluší? asi trochu závist ty vyzila plastikova hrůzo

(19. 10. 2020 15:29)

Marketa Nováková: S botama máte pravdu, jsou příšerné. ale jestli si dobře pamatuji z Instagramu, tak se Emma s Innou přátelí. A přitom ji dala co proto.

(19. 10. 2020 11:20)

frantacizek: nebo Igor Hnízdo v tom chodil..

(19. 10. 2020 11:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy