Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Módní kritička Blesku Ina T. hodnotí styl Karla Gotta (†80): Během let prošel obrovskou proměnou!

/
  • Karel Gott šel s trendy.
    4. srpna 2020 ● 05:15

    Král českého popu, národní poklad i nesmrtelná hudební legenda. Nejčastější označení zpěváka Karla Gott (†80), jenž by v těchto dnech oslavil 81. narozeniny. Faktem je, že byl rozhodně nejznámějším a nejoblíbenějším českým zpěvákem a roky se mu přezdívalo i Sinatra východu. O jeho pěveckém a hudebním talentu není pochyb, ale mistr byl proslulý i svým elegantním stylem a také tím, že se nebál módních výstřelků. Na pódiu chtěl zaujmout nejen písní, ale i dotaženým vzhledem. Od začátku kariéry si totiž uvědomoval, jak je image důležitá. Proto si na svých outfitech dával vždy extrémně záležet a dělalo mu radost, že je módní inspirací českým mužům. V průběhu času prošel jeho styl značným vývojem, který můžete sami posoudit.

  • 1.

    1968

    Rok, který v našich dějinách nechvalně proslul okupací Československa, začal pro Gotta více než dobře. Díky účasti v prestižní soutěži Eurovision Song Contest se rozjela jeho zahraniční kariéra. Koncertuje v Německu, Švýcarsku i na pěvecké soutěži v Rio de Janeiru. Vyžívá se v kostkovaných na tělo ulitých elegantních oblecích, perkách a kravatách. Inspiruje se zahraničními trendy a investuje do své garderoby.

    Karel Gott v roce 1968
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    1970

    Gottovo kovbojské dospívání spojené s trampingem se v této době projevuje nejen v několika jeho písních, které předznamenávají vznik jižanského rocku, ale i v některých pódiových outfitech. Objevuje se ve westernem inspirovaných košilích, místo kravat nosí šátky nebo vázanky a sází i na široké kožené pásky. Extravagantní sytě žlutý komplet s kalhotami do zvonů a s košilí, jež rámuje výrazný límec, si oblíbil, stejně jako jeho fanynky. Jeho štíhlá postava i charisma uneslo notnou dávku extravagance, která je pro vystoupení zcela ideální.

    Karel Gott v roce v roce 1970
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    1975

    Po období experimentů se vrací k prověřeným oblekům. Zůstává u klasických střihů, ale hraje si se vzory. Neváhá kombinovat pruhy a puntíky a potisků se celkově nebojí. V oblibě má především vertikální proužky v různých barevných obměnách, které jeho typu postavy dobře padnou.

    Karel Gott v roce 1975
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    1983

    Zpěvák se nachází v ležérní eleganci. Kombinuje džíny s barevnými saky, oblíbí si baloňáky a roláky. Investuje do kvalitních kožených bund a doplňků. Vínová kožená bunda z fotky je v daném období velkým trendem a Gottův styl napodobují i obyčejní čeští muži. Nebojí se ani netradiční kombinace barev, např. vínové a růžové.

    Karel Gott v roce 1983
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    1998

    Bílý oblek je tak trochu kýč, ale pódia unesou i výraznější výstřelky. Prodloužená délka saka následuje tehdejší trendy, stejně jako střih kalhot. Bílou barvu obleků zlatý slavík dlouho neopustil a začaly se pomalu stávat jeho vizitkou. Je známo, že obleky kupoval u italských značek a neváhal za ně utratit horentní sumy. V šatníku měl podle svých slov uschováno několik milionů.

    Karel Gott v roce 1998
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    2008

    Kožený komplet zvolil zpěvák na udílení cen Anděl. Sako i kalhoty ve světle hnědém odstínu mají minimalistický střih, ale na podobný kožený outfit musíte mít odvahu, a navíc kůži ve velké lásce. Gott měl tento oblek na několika společenských akcích, za což byl tehdy silně kritizován v mediích. Sám k tomu řekl, že mu to v tomto koženém obleku zpívá lépe než ve smokingu. Pro kůži měl, dle dalších podobných outfitů, evidentně velkou slabost.

    Karel Gott v roce 2008
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    2016

    V posledních letech se vrátil ke klasickým károvaným sakům, které kombinoval do velmi ležérních a mladistvých outfitů. Světle modrá kostka je skvěle zkombinovaná s tmavě modrým odstínem džínů a bílou rozhalenou košilí. Zpěvák působí moderně a stylově. A mohl by být vzorem mnohem mladším mužům.

    Karel Gott v roce 2016
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    2019

    Kontroverzní outfit oblékl na koncert Leoše Mareše. Rádoby trendy a mladistvý model od stylisty Dušana Chrástka není nijak objevný a rozhodně ani stylový. Sportovní tepláky s klokankou kombinované s popsanou džínovou bundou mají budit dojem mladistvosti, ale vyvolávají spíš trapnost. Což je ale zásluha stylisty. Karel Gott přistoupením na tento outfit prokázal svůj celoživotní smysl pro humor a nadsázku. Za což si ho mnoho jeho fanoušků cenilo.

    Karel Gott v roce 2019
    Autor: Profimedia.cz

    VIDEO: Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat!

    Video
    Video patří k placenému obsahu Blesku
    Odemknout video

    Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat! Bohemia Motion Pictures

    Fotogalerie
    32 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

neznalek88: Karel se oblékal vždy perfektně, na svých koncertech v Lucerně či ve Slaném, byl vždy 100% elegán, jeho obleky byly vždy top kvalita. No a že někdy mu něco nesedlo? To se může stát každému. Každopádně to byl nejlépe oblečený zpěvák a i v tomto se mu nikdo ze zpěváků nevyrovná.

(17. 08. 2020 21:32)

dfghjk: Kam se Ina hrabe na Francku!!!

(07. 08. 2020 11:25)

rubina: Prosím vás komunikujte jak inteligentní člověk. Nemelu, dovolila jsem si vyjádřit svůj názor. A jestli budete čist a neplivat síru, zjistíte, že se vyjadřuji k 80 -tým letům, nevyjadřuji se k oblečení na M koncertu. Apropó.....článek jsem vůbec nečetla ani číst nebudu. Vyjádřila jsem se k věku stylistky.

(05. 08. 2020 20:09)

Pollo: Co to melete. Kritička hodnotí velmi věcně. A jestli se Vám líbí Gottovo oblečení z "koncertu" Mareše, nechte se vyšetřit. A stylistu, co to vymyslel, vezměte s sebou.

(05. 08. 2020 19:41)

rubina: co může hodnotit mladá holka. Móda se mění, má svá specifika.Babička taky nepochopí módu mladých, kteří kombinují pro ni nekombinovatelné. A jsou proto mladí nevkusní ? Ne, jen jsou jiná pravidla. Taky se dívám na módu 8O-tek s úsměvem. Už bych si z toho na sebe nedala nic a v té době? Šili jsme to, sháněli.... dnes se tomu smějeme

(04. 08. 2020 16:28)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy