Také obě vyrůstaly na venkově a v mládí se potýkaly s nadváhou. O kom je řeč?

O dvou dvaačtyřicetiletých zpěvačkách, jejichž osud je – byť jsou každá úplně jiná – až neuvěřitelně podobný. Jedna se minulý týden rozloučila s manželem Václavem Noidem Bártou, druhá s příjmením Bartošová. Řeč je o Lucii Bílé a Ivetě Bartošové-Pomeje.

Fotogalerie
1 fotografie

 

Jsou stejně staré

Iveta Bartošová se narodila 8. dubna 1966 v Čeladné na severní Moravě. Vyrůstala se dvěma sourozenci, doma musela pracovat a pomáhat, otec pil, dětství bylo poměrně tvrdé.

O pouhý den dříve, 7. dubna 1966, se ve středočeských Otvovicích narodila Lucie Bílá, tehdy se ovšem jmenovala Hana Zaňáková. Kdyby nezpívala, živila by se nejspíš jako švadlenka.

 

Začínaly v 17 letech

Ivetinu hvězdnou kariéru v roce 1983 odstartovalo čtvrté místo na festivalu Mladá píseň v Jihlavě.

Lucie Bílá se proslavila krátce poté, co jí v polovině 80. let Petr Hannig složil několik oblíbených hitů včetně Neposlušných tenisek.

 

Smrt první lásky

První láska a zároveň spolu zpívali. S Petrem Sepéšim tvořili populární dvojici, nazpívali třeba Knoflíky lásky. Mladičký zpěvák v roce 1985 tragicky zahynul při autonehodě poblíž Františkových Lázní.

Lucie chodila s o dva roky mladším Tomášem Holým, okouzlujícím dětským hercem, který v té době už herectví pověsil na hřebík a studoval práva. Zjara roku 1990 narazil autem do stromu v obci Kytlice, těžkou autonehodu bohužel nepřežil.

 

Otcové jejich dětí

Se skladatelem Ladislavem Štaidlem se Iveta seznámila na začátku své kariéry, Gottův kapelník ji uvedl do světa showbyznysu. Mají spolu syna Artura. Po třinácti letech ale Iveta Láďu opustila, možná i proto, že se skladatel odmítal rozvést a navíc z ní chtěl mít domácí puťku.

V 90. letech považovali všichni Lucii a majitele Divadla Ta Fantastika Petra Kratochvíla za ideální pár. Narodil se jim syn Filip, ale Kratochvíl Bílou nakonec opustil. Odešel za Miss ČSFR 1992 Pavlínou Baburkovou. Ani on se navíc kvůli Bílé neodhodlal k rozvodu.

 

Smůla v lásce

Petr Sepéši zahynul, Ladislav Štaidl ji chtěl mít u plotny, a tak mu utekla. Krátkodobý poměr se slovenským hercem Karolem Csinem Ivetě také vyšuměl. Designéra Daniela Bartáka vystřídal osudový Zdeněk Podhůrský a Iveta se pokusila o sebevraždu. Následoval vztah s veterinářem Romanem Hankem, po návratu z protialkoholní léčebny nedlouhý románek s hokejovým manažerem Janem Limportem, i ten však zkrachoval.

Ani Lucie neměla v lásce štěstí. S Tomášem Holým to skončilo tragédií, Petr Kratochvíl utekl k Pavlíně Baburkové, s podnikatelem Radkem Pokorným chodila jen sedm měsíců, románek s pozounistou Stanislavem Penkem skončil svatbou, ale o rok později bohužel také rozvodem. S Václavem Noidem Bártou to byla údajně velká láska, která vyvrcholila manželstvím a pokusy o dítě, ty ovšem nevyšly. Teď je Lucie zase sama.

 

Milují až příliš

Když se zamiluje Iveta Bartošová, dějí se věci až hrůzné. Kvůli Ladislavu Štaidlovi i Zdeňkovi Podhůrskému se pokusila o sebevraždu, nepovedené vztahy navíc obvykle zaháněla alkoholem, který kombinovala s léky.

Lucie muže příliš rozmazluje, stěhuje je do svých domů, dává jim drahé dárky v podobě aut a motocyklů. Kupodivu ani tato metoda, navlas jako sebevraždy a alkoholismus Ivety, muže nepřimějí, aby zůstali.

 

Největší hity o lásce

Největším hitem Ivety je píseň Víš, lásko. S ní se po smrti Petra Sepéšiho vrátila na pódia. Slavnou píseň mu věnovala a ta dlouhé měsíce kralovala všem hitparádám a přinesla Ivetě prvního Zlatého slavíka.

Láska je láska, největší hit Lucie Bílé, ke kterému složil hudbu Ondřej Soukup a text napsala Gábina Osvaldová, vděčí za svou nesmírnou popularitu mimo jiné i tomu, že ho televize vzápětí zakázala.

 

Děti k propagaci

Obě ženy mají skoro stejně staré syny a občas se zdá, že je užívají i k vlastní propagaci. Malý Artur se narodil v říjnu roku 1996. Iveta ho údajně občas dokonce uplácela dárky, aby na večírcích nepůsobil znuděně.

Luciin Filípek přišel na svět v březnu roku 1995. I on svou mámu často doprovází na společenské akce a nechává se fotografovat. Poté, co oznámila rozvod, se dokonce na večírcích a tiskovkách objevuje výhradně s ním.

 

V jednom se ale přece liší:

Když je jedné dobře, druhá se trápí. Iveta Bartošová se v pátek provdala za Jiřího Pomeje. Naopak v době, kdy se vdávala Lucie Bílá, Ivetě nebylo zrovna do zpěvu.

Lucčino druhé manželství s o čtrnáct let mladším muzikantem Václavem Noidem Bártou právě dospělo ke konci. A to ve chvíli, kdy se z Ivety stala šťastná novomanželka.

Více o svatbě Ivety Bartošové čtěte zde!

Více o rozvodu Lucie Bílé se dozvíte tady!