Navíc se občas mihne v Ulici, hraje v Divadle Ypsilon a má vlastní hokejovou show. Extrémní pracovní vypětí už ale není nutností – dluhy za fi lm Panství, který produkoval a na němž prodělal několik milionů korun, už totiž splatil. Po dlouhých deseti letech.

Nebojíte se vstupovat do sitcomu? Všechny české pokusy o sitcom zatím skončily neúspěchem...

"Víte, já nevím, jak lze hodnotit úspěch a neúspěch. To je strašně individuální. Pro mě jsou neúspěšné některé věci, které se vysílají už počtvrté, popáté za sebou. Navíc si myslím, že Comeback je náš úplně první sitcom. Byly pokusy, ale až Comeback je sitcom, tak jak má vypadat a jak se dělá venku."

Ke kterému sitcomu byste ho přirovnal?

"K žádnýmu! To je český sitcom na české téma. Každý díl má svůj příběh, bude dvacet čtyři dílů, takže čtyřiadvacet příběhů."

Jakou postavu hrajete?

"Jsem Ozzák, základní rodina jsem já s bratrem Tomášem a jeho dcerou Ivou. Žijeme pohromadě a vedle nás žijí dva sourozenci, Saša a Lexa a jejich matka, která obsluhuje v restauraci U Jezevce, kde se několik scén také odehrává."

Ze seriálu Ulice zmizíte?

"Občas se tam objevím, s majitelkou kadeřnictví se vždy pohádám a zase zmizím na půl roku."

Na Slovensku jste se dostal do finále Bailanda, u nás se o vás spekulovalo v souvislosti se StarDance 3. V Učiteli tance jste si navíc vytančil Českého lva. Tančil jste závodně?

"Závodně ne. Tančil jsem v tanečním souboru u nás v Chrasti u Chrudimi a potom v poměrně slavném souboru, který ale dělal skupinová čísla, předtančení a taneční show. To byl Taneční klub Věry Veselé v Chrudimi. Nebyl jsem nikdy profesionální ani poloprofesionální tanečník."

Teď jste samý úsměv, ale roky vám do smíchu nebylo. Jak dlouho jste splácel film Panství?

"Deset let to trvalo. Panství nebylo neúspěšné, jak se tady psalo. Ten film nebyl propadák a vůbec nebyl prodělečný. Sám o sobě. Pro nás ovšem prodělečný byl, podvedl nás distributor. Nezaplatil nám peníze, které dostal za prodej do zahraničí.

Za první prodej do ciziny jsme dostali skoro milion dolarů, ty jsme vrátili bance, ale dál už jsme neviděli ani korunu. Letos jsem zjistil, že jen ve Spojených státech se prodalo přes 75 tisíc DVD, akorát my z toho nic nemáme."

Fotogalerie
3 fotografie

Psalo se, že máte endogenní deprese. Trvají pořád?

"To jsou nesmysly. Deprese mám asi jako každý člověk, občas jsem hodně smutný, a mám důvod."

Byly důvodem i dluhy za film Panství?

"Samozřejmě. Ale už mě vážně unavuje se k tomu vracet. Jste poslední, s kým se o tom bavím. Je to deset let a už je to za mnou a myslím, že to ani lidi nezajímá."

Lidi zajímá hokej, hrajete ho i teď, když zrovna nejste úplně zdravý.

"Hokej mě baví moc, ale mám teď problémy po operaci menisku. Hodně to bolí. Jarda Jágr mi řekl v lednu ještě v New Yorku: Musíš přes bolest!"

Jenže Jágr nemá operovaný meniskus.

"To je fakt, ale určitě ho taky často něco bolí."

Máte dvě děti. Uvažujete o dalším?

"Určitě ne, nechtěl bych zažít, že přijdu pro dítě do školky a oni mu řeknou: Dejdar, přišel pro tebe děda!"

Nemotivuje vaše přátelství s Jágrem vašeho syna k chuti stát se světovým hokejistou?

"O tomhle se vůbec nebavíme. My Matěje hokej hrát nenutíme, chodí dobrovolně, až ho to přestane bavit, tak ho to přestane bavit. Nebyl bych šťastný, kdyby to bylo hned, protože jsme tomu věnovali spoustu času, ale co se dá dělat. Začne se mu líbit plavání, golf nebo šachy a tak holt začne s tím."

A co vaše tříapůlletá dcera Sára, už bruslí?

"Ne, Sára zatím nebruslí. Teď začala jezdit na kole. Na lyžích to zvládá jakž takž, letos začala. Je jiná, než byl Matěj, který chtěl hned všechno zkoušet, ona je větší individualita."

Vaše paní je v domácnosti. Jak zvládá kočírování tří tak aktivních lidí?

"Ono to vypadá, kdovíjak je prima, když je manželka doma. Ale u nás neexistuje žádný řád, jako být od pondělí do pátku v práci a mít volné víkendy. Je to hodně náročné. Já skoro vůbec nejsem doma, jeden den dělám ve Františkových Lázních, druhý třeba v Chrudimi. Moje žena, dokud jsme se nepoznali, byla zvyklá chodit brzy spát. Úplně musela svůj život převrátit a podřídit mému režimu."

Proč nejste vidět s manželkou ve společnosti?

"Málokdy spolu někam jdeme. Ani na TýTý, kam jsme chodili, když jsem dostával ceny, jsme nikdy nezůstali na raut. Máme úzký okruh přátel, s nimiž občas jdeme na večeři, takříkajíc anonymně."

Připravujete nějaký nový film?

"Pomáhám realizovat natočení filmu s hudbou skupiny Nazareth, jejíž souhlas už máme. Domlouvá se, že by v tom i hráli."

 

Více o novém sitcomu čtěte zde!