Vzal Primu, ČT mu za to vzala 'džob', což nemůže stále překousnout.

"Dostal jsem už v červnu nabídku z České televize na moderování Dobrého rána, které přechází na ČT2. Tak bych se tam z ostravského studia objevoval jednou za čtrnáct dní v pátek, poprvé 12. září. Když mně nabídla Prima moderování soutěže Nic než pravda, informoval jsem o tom 'českou', že tohle se neodmítá. A ta se vyjádřila , že jí to nevadí," řekl včera Blesku Petr Šiška, jinak prezident Akademie populární hudby, který dnes ve 21.15 odmoderuje 2. díl soutěže. Informace šéfa zpravodajství ostravského studia se dostala až ke generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi a Primě zas Šiška v méně sledovaných pořadech ČT nevadil.

"Probíhaly tiskovky, rozhovory, TV vstupy a spoty na podporu Dobrého rána. A ještě minulý týden si mě pozvali do studia, abych tam promluvil. Pak přišla ta tisková zpráva, z níž jsem se dozvěděl, že tam nemohu zůstat," dodává Šiška.

Moderátorovi nakonecvyčetli, že se dal do služeb "bulvárního typu pořadu".

Nepovažovali bychom za šťastné spojení dvou zcela odlišných pořadů jedním protagonistou," sdělil mluvčí ČT Ladislav Šticha. Přestože Šiška považuje za úsměvné, že ho ČT odepsala kvůli svému pořadu s nesrovnatelně menší sledovaností, nechce s ní válčit na nože. Je stěžejním organizátorem předávání hudebních cen Andělů, který by ČT měla přenášet 21. března.


Kdo bude dnes večer soutěžit

1. Milan Kučera (33), kuchař (z minulého dílu)
2. Lucie Pekařová (23), studentka Pedagogické fakulty, která má přítele muslima
3. Petr Hrabík (49), zkušební komisař v autoškole

Jaké padnou otázky a jak by na ně odpověděl moderátor Petr Šiška?

· Dal byste úplatek policistovi?/ANO
· Šel jste někdy do školy opilý?/NE
· Už jste někdy při zkoušce ve škole podváděl?/ANO
· Považujete se za chytřejšího než ostatní?/NE
· Lhal jste někdy, protože vám to přineslo prospěch?/NE