"Mám se špatně, ale bojuju statečně," svěřila Blesku z jednotky intenzivní péče. Po zlomenině krčku a operaci kyčle zažívá paní Kekulová ze seriálu Pojišťovna štěstí muka. A lékaři mají obavy. Kvůli věku, kvůli narkózám...

"Malej moment, dejte mi chvíli," nadechla se herečka a na chvíli se odmlčela. Pak hledala slova. "Víte, jsou to strašné bolesti. Voperovali mi totální endoprotézu kyčle levé nohy. Ale to nejhorší mám snad už za sebou," řekla Jirásková, která v krátké době musela podstoupit už druhou narkózu. Jen co se vrátila ze stejného špitálu kvůli zrádnému zauzlení střev, musela znovu rychle na sál. Z neděle na pondělí ve svém vinohradském bytě upadla a svůj boj o život začala nanovo.

"V jejím věku je zlomenina krčku vždycky životu nebezpečná. A narkózy mohou poškodit mozek a tím i další orgány," strachuje se jeden z lékařů pražské Všeobecné fakultní nemocnice, kde herečka leží. Jirásková přitom ještě na sklonku minulého týdne laškovala: "Po nemocnici se mi dokonce moc stýská!"

"Denně za mnou chodí moji nejbližší a kolegové. Někteří mi vyčítají, že jsem si ten úraz sama přivolala. Tím, že přesně tenhle pád a operaci jsem už natočila pro nejnovější díly Pojišťovny štěstí. Já tomu ale nevěřím, stalo by se mi to tak jako tak. Přece mě nikdo takhle netrestá," povzdechla si Jirásková.

O první operaci Jiráskové, kterou prodělala na konci června, čtěte zde.