Fotky obletěly republiku a lidé byli překvapeni. Co se to stalo s Monikou? Kdo ji tak zřídil na pár nejdůležitějších hodin jejího života? Z mladé energické maminky se najednou stala usedlá přísná dáma.

Nepomohly ani úsměvy, které štědře rozdávala kolem sebe. Výrazné svatební líčení i účes z doby Brigitte Bardot přidaly Monice několik zbytečných let navíc. Myslí si to i naši odborníci na vizáž.

 

Fotogalerie
1 fotografie
Těžký make-up půvabné blondýnce uškodil, a dokonce "vyrobil" ještě neexistující vrásky pod očima. Stejně tak přísný a utažený drdol neladil s klukovským sestřihem Leoše Mareše. Monika se snažila vše řešit úsměvy a vstřícností. Ale už to nešlo změnit.

"Výrazné líčení chce protiváhu v nějakém rozevlátém účesu," řekla Blesku vizážistka Hana Špinglová. "Je lepší nechat ze strohého drdolu viset pár pramenů nebo delší lokny, působí to mladším dojmem." Anebo samozřejmě ubrat k přísnému účesu na make-upu a dopřát nevěstě lehké romantické nalíčení. "Příliš tvrdý make-up dělá paní Marešovou starší," připojil se vizážista Pavel Bauer. Stále platí nepřekonané pravidlo, že v jednoduchosti je síla.


Názory špičkových českých vizážistů:

Ivo Špes: "Pro nevěstu byl zvolen příliš tvrdý make-up. Paní Marešovou dělá zbytečně starší. Navíc k tomu přispívá i její účes. Právě ke svěže vyhlížejícímu Leošovi mohla mít nevěsta mladší look."

Pavel Bauer: "Asi bych dal přednost romantičtějšímu líčení očí a profesionálnějšímu výběru a aplikaci umělých řas."

Hana Špinglová: "Monice to sluší, ale vypadá vedle svého chlapeckého manžela o dost starší. Snažila bych se ji přesvědčit, aby zjemnila líčení, a hlavně aby volila jiný účes než strohý drdol. Pomohly by delší lokny a nebo volně visící prameny."