Na berounském gymnáziu vyrušoval a neměl žádnou holku, býval totiž nesmělý a vypadal tak trochu komicky. Dnes je nejlepším českým moderátorem, jehož sobotní svatba se stala společenskou událostí roku.

O Berouně mluví Leoš s nadšením, ale město bylo jeho rozletu brzy příliš malé. Přesídlil do Chebu, moderoval v rádiu Egrensis a rok 1997 ho zastihl už na Evropě 2. Zpočátku tam neměl na růžích ustláno. Choval se ztřeštěně, porušoval pravidla, dostával pokuty.

Fotogalerie
1 fotografie

"Byl na ránu," prohlásil o něm tehdejší programový ředitel Miloš Pokorný. "Spousta lidí mě měla za blázna, že ho nevyhodím. Byla to neřízená střela. Ale od začátku měl chuť dělat to jinak, než jen ohlašovat muziku a logo stanice, což rozhodlo, když jsem hledal spíkra pro ranní show."

Přesto Mareš dál platil za podivína a býval terčem výsměchu, neboť na sebe upozorňoval všelijak: Nechal si narůst dlouhé vlasy, které mu neslušely, nosil i v parném létě umělé kožichy a v jednom zvlášť povedeném exempláři si přišel i do Státní opery pro Českého slavíka v kategorii Skokan roku. Navíc se pokoušel o pěveckou kariéru, ovšem jeho prapodivný rap ocenily opravdu jen vřískající teenagerky.

Jednou zkolabuje

Ke hvězdám ho vystřelilo legendární moderování Českého slavíka. Byl totiž vtipný. Vtipy sice někdy balancovaly na hranici únosnosti, kupříkladu když navrhoval nominovat Dianu Kobzanovou v kategorii Zpěvačka roku za píseň Když jde malý bobr spát (v té době společností cloumaly její pornofotky), ale lidé se smáli.

Z rozježeného cvoka v umělém kožichu se přes noc stal moderátor, se kterým je celkem legrace. Leošův osud se naplnil: moderoval SuperStar, Velkého Bratra, X Factor, večírky pro bohaté firmy. Psychiatr Cimický prohlásil, že nebude-li Mareš více odpočívat, jednou zkolabuje.

Mareš neodpočívá. Když skončí televizní přenos, ukloní se a jede na diskotéku, která začíná o půlnoci. A to vstává v pět ráno, od šesti do devíti je v rozhlase, navíc natáčí vlastní desky. Manažera nemá a vše si organizuje sám.

Nešťastné fotografie

S Monikou Poslušnou (33) se potkali před devíti lety na Evropě 2. Tato poslušná Monika se kvůli němu vzdala kariéry, vyřizuje mu korespondenci, stará se o domácnost a o syna Jakuba. Do zaměstnání opravdu chodit nemusí, neboť hyperaktivní Mareš vydělává zhruba třicet milionů ročně a za hodinu inkasuje až sto tisíc. Za večer dokáže objet i tři akce.

Nedávno však nejslavnějšímu moderátorovi jeho pověstný humor na krátkou dobu došel. V deníku Blesk se objevily fotografie, na nichž je tato populární osobnost zcela obnažená a navíc ve velmi intimní pozici s plavovlasou společnicí.

Lišák Leoš zvolil taktiku: Dala mi něco do pití, nic si nepamatuji, ačkoli blondýnka tvrdila opak: Nejsem žádná uspávačka, šel sám a druhý den jsem ho odvezla domů do Braníka. Kde je pravda? Poslušná Monika skálopevně tvrdí: "Nic z toho neudělal, opravdu se stal obětí." A jezdí v novém terénním automobilu Range Rover Sport za více než dva miliony korun.

Vše o Marešově svatbě čtěte zde:

Svatba Leoše Mareše: Soukromí střežila ochranka

Marešova svatba: Romantika za miliony