Dokonalý účes, precizní make-up, luxusní šaty s velkorysým dekoltem...

Jen smutný pohled a kruhy pod očima na vytrvale se usmívající Moniku Poslušnou (33) prozradily, pod jakým tlakem se v posledních dnech ocitá. Zůstává však naprosto věrná svému příjmení. Jako oddaná, loajální a milující partnerka doprovodila svého snoubence Leoše Mareše (32) do společnosti, kde trpělivě snášela pátravé i škodolibé pohledy.

<strong>* Měla jste někdy v životě těžší období než teď? </strong>

"Nevybavuju si, asi ne."

<strong>* V čem je to nejtěžší? </strong>

"V tom, že Leošovi naprosto důvěřuju. Vím nebo myslím si, že nic z toho neudělal, že se opravdu stal obětí. Těžký je to v tom, že spoustu lidí doteďka přesvědčuje, že je takový, jaký je. Spousta lidí mu věří, ale je i spousta takových, kterým tohle samozřejmě udělá radost."

<strong>* Jaký jste měli v životě nejhorší konflikt? </strong>

"To fakt nevím..."

<strong>* Podezřívala jste ho někdy z něčeho takového? </strong>

"Ne! To fakt ne!" (rezolutně)

<strong>* Nikdy vám k tomu nedal příčinu? </strong>

"Nikdy."

<strong>* Nemívala jste problém vyrovnat se s tím, že často nebývá doma, jezdí v noci po kšeftech, že nemáte úplně přehled o tom, kde je a co dělá? </strong>

"Podívejte se, to patří k jeho profesi a bez toho by nebyl tam, kde je. To je v pořádku. Já jsem první dva roky jezdila na všechny kšefty s ním, takže vím, jak to tam chodí, co to obnáší. Pak už mě to začalo unavovat, tak jsem jezdit přestala, ale občas si to ještě zopakuju. Prostě tak to je. Je to daň za to vše, co máme."

<strong>* Jaký máte názor na nevěru obecně? </strong>

"S Leošem jsme se o tom nikdy vyloženě nebavili. Nevěra... prostě nemám to ráda. Mám z toho husí kůži. Asi nikomu se nevěra nelíbí."

<strong>* Mnohé ženy v této souvislosti říkají, že pokud si mají vybrat, je jim jako nevěra u partnera milejší sex za peníze než klasická bokovka. Vnímáte to stejně, vezmeme-li v potaz, že toho, co se Leošovi stalo, se vědomě účastnil? </strong>

"To asi určitě. Tak to snad má úplně každej, samozřejmě."

<strong>* Na povrch teď vyplavaly i nějaké záležitosti s hazardem. Jak to vnímáte?</strong>

"Já vím odjakživa, že Leoš chodí do kasina a nemám proti tomu vůbec nic."

<strong>* Nesnažila jste se mu to nikdy rozmluvit? </strong>

"Ne, je to jeho koníček, teda koníček... Nechodí tam zas tak často. Občas si tam zajde, proč by nešel."

<strong>* Když si to vydělá, ať si to utratí, že? </strong>

"Ale on tam nechodí vyloženě utrácet peníze. Je to o tom, že si vezme tisícovku a jde si zahrát. Neutrácí desetitisíce."

<strong>* Mluvilo se o horentních sumách v řádech statisíců... </strong>

"Ale to vůbec není pravda, že jo! To není pravda."

<strong>* Pomáhá vašemu vztahu fakt, že jste spolu začali žít už v době, kdy Leoše ještě nikdo neznal? </strong>

"Určitě to znamená strašně moc. Nemá důvod myslet si, že jsem nějaká zlatokopka. Nechala jsem své práce, abych ho mohla ve všem a na sto procent podporovat. A dělám to ráda."

<strong>* Jak byste vůbec charakterizovala váš vztah? Kvůli čemu jste schopni se pohádat? </strong>

"My se moc nehádáme, ale když už k tomu dojde, zastávám názor rychle se vyřvat, pohádat a za deset minut je všechno v pořádku. Ani jeden z nás není takový, aby to v sobě držel. Vybuchneme a pak už je dobře."

<strong>* Co teď budete dělat, nechystáte se odjet někam se synem, máte nějaký únikový plán? </strong>

"Ne, nic takového. Život jde dál, musíme se s tím poprat. Žádná 'dovča' nebude. Myslím si, že lidi si myslí, že jsme na tom hůř, než jsme. Doma fakt máme pohodu, jsme s rodinou, všichni drží při nás. Jsme fakt v klidu."