Na ulici naposledy hrál v sedmnácti, když ho nikdo neznal, a teď si pouliční hraní zopakoval. „Střihl jsem si to, je to dobrá výzva. Vydělal jsem i nějaké peníze,“ uvedl se smíchem zpěvák.

„Lidé za mnou chodili poplácat mě po ramenou. Asi bych se tím neuživil, ale možná takový vedlejšák by to mohl být,“ zavtipkoval Ledecký, který si na festivalu zahraje i se synem Jonášem (30). „On je famózní kytarista. Je úžasný, že si spolu poprvé zahrajeme. Těšíme se hrozně,“ dodal nadšeně zpěvák o festivalu (20. až 22. června na pražském Výstavišti), na němž s kapelou vzdá poctu Bobu Dylanovi.„Jako na všech našich mejdanech zahraju Dylanovy skladby jak s originálními texty, tak s ukázkami toho, jak se je našim nejlepším textařům podařilo převést do češtiny,“ přidal Ledecký.

Kromě plejády zahraničních hvězd jako Raye (6 cen Brit Award), Kosheen, Milky Chance nebo Caravan Palace se z Česka představí také Michael Kocáb (69), Lenny (30) nebo Dominika Hašková (28) se skupinou We Are Domi. Jednodenní vstupné stojí 1790 Kč, třídenní vstupenka pak 3190 Kč.

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: Vinyl je krásná věc. Jsou tam fotky, povídání i texty Frekvence 1

Fotogalerie
35 fotografií