Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Netradiční Velikonoce slavných: Drama při pečení i zatčení!

/
  • Velikonoce slavných
    Aktualizováno - 2. dubna 2024 ● 10:55
    2. dubna 2024 ● 08:00

    Velikonoce jsou tradičním křesťanským svátkem a mnoho lidí dodržuje řadu zvyků a obyčejů. České celebrity začaly slavit na Zelený čtvrtek. Péct mazance, zdobit... a některé utekly do zahraničí. Pondělí se neobešlo bez tradiční "šupačky" pomlázkou. Které dámy dostaly pár ran na zadek?  

  • 1.

    Lucie Bílá (57)

    Zpěvačka Lucie Bílá dodržela tradici. Na přestupný rok se na velikonoční pondělí role obrací a dámy šlehají pomlázkou pány. 

    Letos trochu jinak,“ okomentovala své počínání Lucka, která na svého přítele Radka vyrazila s několikametrovou pomlázkou v ruce. 

    Naštěstí chlapci v Otvovicích se toho nedrželi a na slavnou obyvatelku vyrazili. 

  • 2.

    Veronika Žilková (62)

    Veronika Žilková se na koledníky dobře nachystala a připravila nejenom obarvená vajíčka, ale i sladkosti, koláče, obložené chlebíčky a alkohol. 

    Mezi prvními byl syn Vincent Navrátil se zetěm Mirkem Dopitou

  • 3.

    Aneta Vignerová (36)

    Krásné Velikonoce,“ popřáli Kolečkovi. Na Anetu se manžel se synem Jiříkem připravil, pletenou pomlázkou lehce Anetu polechtali po zadku. 

    Potom se Petr se synem vydal na koledu po vísce, kde mají domek. 

  • 4.

    Elizabeth Kopecká (28)

    Zpěvačka Elizabeth Kopecká povykovala, když dostávala na zadek, jako by jí na nože brali. Přitom dostala pár šlehnutí...

  • 5.

    Ivana Gottová (48)

    Ivana Gottová prostřednicvím agentury svého manžela Karla Gotta (†80).

    „Milí Karlovi příznivci, 

    přeji vám všem klidné prožití velikonočních svátků, úsměv na tváři, slunce, pohodu a dobré přátelé kolem sebe. A posílám vzpomínku na jaro 2007.

    Vaše Ivana.“

    Přidala fotku, na které je Mistr s nejmladší dcerou Nelly na balkóně domu Na Bertramce. 

     

  • 6.

    Olga Menzelová (46)

    Ruku k dílu na Velikonoce přidal i oscarový režisér Jiří Menzel (†82). „Požehnané Velikonoce vám všem,“ napsala vdova Olga a přidala fotku, na které Jiří zdobí vajíčka. 

  • 7.

    Lukáš Hejlík (44)

    Včera bylo malý drama jestli beránek ze stoletý formy z kameniny, upečený v kamnech na dřevo, vyjde. A povedlo se, Veronika je prostě úžasná. Nemluvě o té božské velikonoční hlavičce,“ pochlubil se Lukáš Hejlík. Jeho žena Veronika je opravdu zdatná kuchařka. 

  • 8.

    Nikol Švantnerová (31)

    Modelka Nikol Švantnerová vsadila na minimalismus, jak má ostatně ráda. „Krásné Velikonoce. Včera jsem měla chvíli a vrhla jsem se na vajíčka, zkusila jsem barvení pomocí ibiškového čaje, aby byly do šeda a na to nalepit zlatou folii,“ přerkvapila kráska. 

  • 9.

    Kateřina Brožová (56)

    Herečka Kateřina Brožová se v kuchyni umé otáčet. „Moji milí, přeji vám krásné a sluníčkové velikonoční svátky! Oslavme příchod jara se svými nejbližšími a nezapomeňme na původní význam velikonoc…“ přeje herečka a pochlubila se vlastnoručně upečeným beránkem. 

  • 10.

    Libor Bouček (43)

    „Krásné Velikonoce! Často jsme ty svátky trávili na cestách. Jezdili na kole krajem Champagne, degustovali v Singapuru Plzeň, prošli se kolem Soči. Teď jsme na jednom místě. V Solenicích. Ve čtyřech. Vstáváme s prvním paprskem Slunce, děláme stejný věci dokola, vzájemně se s Gábi trumfujeme, kdo je víc unavenej. Mluvíme s Milanem, Maruškou a paní Sládkovou. Dnes se na hodinu stavil Martin severa . Moje staré já by nechápalo, jak všedně dá se postavit Velikonocím. Jsem rád, že je to staré já. V minulosti. Dnes jsme vyrazili na farmu k Marvanům. Do Zbenic. Je to 20 kilometrů, ale pro nás to byl Výlet. Viděli jsme mládě Alpaky, klokana, dikobraza, mývala, králíky, pštrosa. Při západu Slunce se saharským pískem jsme se vraceli zpět. Albert ve větrovských serpentinách lakonicky řekl “já jsem moc šťastnej”. Poprvý popsal tak krásně svůj pocit. A tím řekl vše. Ve třech letech definoval celek. Smála se na něj sestřička, jeho máma míjela ty, co vyrazili na vyhlídku na Podkovu a já pochopil, jak často těmi velkými kroky překračujeme malé cíle, které jsou nejkrásnější. A přitom je tak snadné je minout. Rodina je tak cenná. A křehká. A štěstí je blíž než si myslíme. Je prostší. Nebliká. Není zahaleno velkými gesty. Je ryzí. My ho máme. Nepřestanu děkovat. Přál bych ho každému. Užijte si sváteční klid. Jako my teď. A nebo my dřív,“ napsal Libor Bouček. 

  • 11.

    Iva Kubelková (46)

    Taky vás dnes vytáhl ten písek ze Sahary ven? Krásné Velikonoce,“ popřála Iva Kubelková, která si na výlet vyrazila s partnerem, dcerami a Adamem Mišíkem. 

  • 12.

    Lucie Borhyová (45)

    Moderátorka Lucie Borhyová miluje Velikonoce, stejně jako další svátky. „Užijte si krásně a v poklidu Velikonoce,“ popřála blondýnka, která se vyfotila ve společnosti zajíce a ošatky vajíček. 

    Sama doma zajíčka má, protože její aktuální přítel Michal je o 10 let mladší než ona. 

  • 13.

    Štefan Margita (67)

    Když byla Hana Zagorová (†75) naživu, tak s manželem dodržovali všechny svátky. Milovali společné Vánoce, nebo Velikonoce. 

    „Přátelé, přeji vám krásné Velikonoce vzpomínkou, když to u nás ještě vonělo úžasnou nádivkou a mazancem od Hanky. Krásné svátky všem. Váš Štefan,“ popřál operní pěvec a přidal fotku, na které s milovanou Hankou snídají. Zpěvačka je v županu a se svým typickým úsměvem. 

  • 14.

    Jitka Boho (32)

    Zpívající modelka Jitka Boho se pustila do pečení mazanců ve velkém. Zadělala těsto a rozdělila ho na bochánky. Do některých dala rozinky, do některých ne. 

    MAZANEC »podle Bohovky«

    „Asi takhle, receptů najdete spoustu, určitě taky výborných, ale včera jsem zkusila jeden, který jsem upravila trochu podle obrazu svého a musím říct, že se mi fakt povedly. Chuťově vynikající klasika, není suchý, je lehký a hlavně, nerozjel se mi na plechu,“ píše Boho a pokračuje v popisu receptu a postupu na dva bochánky: 

    • 1 kostka droždí (42g)
    • 330 g hladké mouky
    • 330 g polohrubé mouky (obě prosít)
    • 1 vanilkový cukr
    • kůra z jednoho citronu
    • trochu muškátového oříšku (nemusí být)
    • 2-3 lžíce rumu
    • cca 160 g másla (dala jsem od oka, asi větší půlku kostky), změklé, pokrájím nebo nastrouhám, NEROZPOUŠTÍM, aby ho mouka nenasákla
    • 3 větší žloutky
    • 130 g cukr krupice
    • sůl (asi lžička)
    • cca 250 ml vlažného mléka
    • rozinky (ty pokrájím a namočím v rumu, aspoň 2 hodinky předem)

    „Zadělám si kvásek (droždí, trochu mouky, cukr, špetka soli, trochu vlažného mléka). Zbylé sypké suroviny smíchám, plus kůru z citronu. Přidám hotový kvásek (nechala jsem asi 20 min.), přidám žloutky, máslo a hnětu (ideálně v robotu), přidám postupně rum a přilévám vlažné mléko,“ popsala Jitka.

    „Kdyby se vám zdálo těsto moc lepkavé, přisypávejte pomaličku polohrubou mouku (taky jsem to tak dělala, aby se těsto extra nelepilo, ale nebojte, trochu pořád bude, chce to rychlost a trochu tu šikovnost). Rozdělila jsem ho na dvě půlky a do jedné dala rozinky, zapracovala je a nechala v míse vykynout (zapnu troubu na cca 40-50 stupňů - horký vzduch, dám pod utěrku a nechám 1-2 hodinky kynout). Na plech jsem si dala pečící papír a udělala 2 bochánky, potřela rozšlehaným vajíčkem a posypala plátky mandlí. Na vršku každého jsem udělala nožem malý křížek,“ radila.

    „Prvních cca 8 - 10 min. pečete na 200 stupňů (HLÍDAT!!). Pak rychle zeslabit a dalších 30-40 min. na 145-150 stupňů. Zhruba po těch 20 minutách jsem mazance přikryla alobalem, aby se nespálily,“ zakončila svůj recept Jitka Boho. 

  • 15.

    Dara Rolins (51)

    Zpěvačka Dara Rolins je už nějaký čas v Itálii u svého přítele Pavla Nedvěda (51). Na Velký pátek pozdravila fanoušky z Vatikánu. 

  • 16.

    Eva Decastelo (45)

    Velikonoce v Římě si užívá Eva Decastelo s Tomášem Třeštíkem (46). Společně navštěvují typické památky, fotograf fotí a moderátorka se zamilovaně usmívá. 

    Ale dlouho jí úsměv na rtu nevydržel, Třeštík musel řešit nepříjemné peripetie s policií, kterou rozzuřilo, že si bez dovolení fotil jejich motorky. Musel se s nimi odebrat na policejní stanici a podrobit se výslechu.

    Vytáhl jsem foťák, Eva čekala na rohu a já se mezi těma motorkama chvíli motal a zkoušel najít úhel, ze kterého jich do formátu nacpat co nejvíc. Periferně jsem si v dálce všiml nějaké ženské, co tam postávala, takže jsem si dával pozor, aby mi v záběru moc nepřekážela,“ popisuje.

    Obstoupili nás a začal výslech. Kdo jsem? Fotograf. Co fotím? Většinou reklamu a portréty. Odkud jsem? Z Prahy. Jak dlouho tu jsem? Asi 15 hodin. Důvod návštěvy? Odfrknout si. Je nás tu víc? Ne, jen my dva. Do toho navzájem něco italsky konzultovali spolu a zároveň vysílačkama s někým dalším,“ popsal Třeštík nepříjemné chvíle strávené na policejní stanici. 

    Nakonec je policisté propustili s varováním, ať už další snímky motorek v žádném případě nepořizují.

     

  • 17.

    Patricie Pagáčová (35)

    Sváteční nálada už panuje u herečky Patricie Pagáčové. Plete se pomlázka, i když pro dcerku Bibianu asi ne, ale manžel Tibor ji jistě využije. 

    „Bez nádivky nejsou Velikonoce,“ má jasno Patricie. 

  • 18.

    Ondřej Brzobohatý (41)

    Na Zelený čtvrtek se má péct a jíst něco zeleného. Někdo dá přednost špenátu, jiný panáku zelené a Ondřej Brzobohatý pivu. 

    Veselé Velikonoce všem!“ přeje muzikant. 

  • 19.

    Galerie

    Na více fotografií se podívejte do naší galerie. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Velikonoční fotosoutěž Blesk tlapek je v plném proudu. Mazlíčci pózují mezi kraslicemi a zajíčky Kateřina Lang, čtenáři Blesku

    Fotogalerie
    33 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

UFO1: Celebritky zase propagují český nesmysl mlaceni

(02. 04. 2024 05:03)

MADONNA : Slavné a šťastné vdovy.... 🤣

(31. 03. 2024 22:57)

Andre Zeman: Ok, takže policisté pokladli pár otázek Třeštíkovi na ulici a je z toho zatčená Decastelo.
1/ Zjevně nešli ani na stanici.
2/ I kdyby šli, podával by max. vysvětlení.
3/ I kdyby si ho tam nechali, je to jen ZADRŽENÍ, ne ZATČENÍ.
🙄

(30. 03. 2024 16:40)

Drž hubu: Já zase ***vou a Decastelovou 🤔

(30. 03. 2024 10:48)

sekebo: Fotky Třeštíka a Margity fakt nemusím. 👎

(30. 03. 2024 06:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy