Inna Puhajková už zase mizí z České republiky! Tentokrát míří na ostrov Sokotra v Arabském moři patřící Jemenské republice, aktuálně sužované občanskou válkou. 

„Dostane se tam asi 3 tisíce turistů za rok, budu tam týden, nasdílím to potom zpětně, je to něco exkluzivního, myslím, že vám to udělá radost,“ svěřila se Inna ve svých instastories. Dodala, že následující týden bude zcela bez signálu – na místě nebude žádný internet, jídlo bude pouze na příděl a spát se bude ve stanech. Odvážná moderátorka si tak střihne v podstatě takového vlastního „Survivora“... 

Inna tentokrát nechala doma svého partnera, finalistu SuperStar 2021 Adama Janotu (29), a na cestách si užívá společnost dvou přátel. Po příletu na Sokotru je čeká tour, kdy budou každý den na jiném místě. „Na pevnině ne, probíhá tam občanská válka, ale situace na Sokotře by měla být v pořádku,“ vysvětlila, proč se nepokojů nebojí. I když... jistá ostražitost jí přece jenom zůstává. „Kdybych se po týdnu vůbec neozvala, tak prosím vyhlaste pátrání,“ instruovala raději své věrné bývalá láska Jaromíra Jágra (52). 

Video
Video se připravuje ...

Sporťačka Puhajková má chlapa: S Adamem jsme spolu! Markéta Reinischová

Celý výlet moderátorka zařizovala přes agenturu. „Na ostrov se dostanete jen s cestovní kanceláří, individuální výlety tam nejsou možné. Létají tam jen dvě letadla týdně, já jsem kupovala letenku v prosinci. Každý den budeme na jiném místě, kempujeme ve stanech,“ svěřila se Inna s tím, že sama si letenku kupovala netradičně přes whatsapp. 

Plácla se přes kapsu

A kolik to vlastně stálo? Letenka z Abú Dhabí, hlavního města Spojených arabských emirátů, na jemenskou Sokotru podle Inny vyjde na 900 dolarů na osobu (přes 21 tisíc korun). Vízum na dalších 150 dolarů na osobu (3500 korun) a tour po ostrově na 1150 dolarů na osobu (bezmála 27 tisíc korun). 

„A ještě si musíte sami sehnat letenky do Abú Dhabí a zpět. My jsme letěli z Vídně za 55 euro a zpět do Prahy přes Řím cca za 140 euro,“ prozradila. To je dohromady dalších necelých 5 tisíc korun

Cestování je nicméně pro Innu velká vášeň, a tak nijak neváhala. „Od loňského roku jsem OSVČ, díky tomu si mohu plánovat a určovat objem práce podle svých potřeb. Volný čas využívám převážně k cestování,“ vysvětlila pohledná moderátorka, kde na to všechno bere čas. 

Fotogalerie
67 fotografií