Jeho exmanželka, která s jejich společnou dcerou Lucií (36) poslední rozloučení chystala, zvolila na rozdíl od pohřbu Stelly malou síň. Zřejmě nečekala tak velký zájem přátel a kolegů. Jenže jich na obřad dorazilo okolo stovky a nemohli se skoro všichni vejít.

Ze slavných tváří se přišla rozloučit herečka Eliška Balzerová (74) s manželem, producentem Janem Balzerem (83), dále též spisovatelka Blanka Kovaříková (63).

Video
Video se připravuje ...

Synovec Stelly Zázvorkové (†83): Jak jsem ji našel mrtvou... Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Právě díky Honzovi jsem v květnu 2005 dělala zřejmě poslední rozhovor s jeho tetou Stellou,“ zavzpomínala Blanka. „Přivedl mě k ní do Dejvic a dlouho jsme si spolu povídaly, bylo na ní vidět, že jí síly ubývají. Myslím, že tři dny nato odešla navždy, “ řekla Kovaříková.

Na smutečním aktu promluvila pouze pracovnice krematoria. Pak už síní zněla slavná píseň Édith Piaf (†47) Non, je ne regrette rien, která v překladu znamená Ne, ničeho nelituji. V případě Honzy, který uměl vychutnat všechny dary života, velmi výstižné. Po několika skladbách ukončila loučení píseň Nebe na zemi v podání Jana Wericha (†75) a Jiřího Voskovce (†76). Než se za rakví s ostatky zavřel závěs, zazněla legendární slova z filmu Kristian: „Zavřete oči, odcházím.“

Odcházení

Jan Zázvorka měl vážné problémy s játry a čekal na transplantaci. Hodně zhubl, byla mu stále zima a velice zeslábl. Přesto, že vždy rád řídil, už se za volantem necítil bezpečně.

Fotogalerie
91 fotografií