Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tajemství Ivany Trumpové (†73), která by slavila narozeniny: Alkohol a vyšetřování StB i FBI!

/
  • Život Ivany Trumpové byl pozoruhodný...
    20. února 2024 ● 17:20

    20. února by slavná česká rodačka Ivana Trumpová (†73), nepřehlédnutelná blondýnka se vždy vysoko vyčesanými vlasy, slavila pětasedmdesáté narozeniny. Před dvěma lety však tragicky zesnula, a tak další narozeniny už nikdy slavit nebude. My si však v tohle její nedožité životní jubileum připomeneme několik zajímavých faktů z jejího života...

  • 1.

    Pestrý život

    Narodila se v Gottwaldově, dnešním Zlíně, jako Ivana Zelníčková. Od mládí závodně lyžovala, studovala na vysoké škole. Díky úspěchům v lyžování se stala náhradnicí do československého olympijského týmu a mohla cestovat i na Západ. Netrvalo dlouho a dostala se do Kanady, kde se věnovala modelingu. Později odešla do USA  - a tam poznala svého druhého manžela, budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa (77). Celkem se stihla provdat a rozvést hned čtyřikrát. Co jste o ní (možná?) nevěděli?

  • 2.

    Vyšetřování StB

    V dubnu 1978, rok po svatbě Ivany Trumpové s magnátem Donaldem Trumpem, založila gottwaldovská správa StB spis s názvem IVANA. Už o něco dřív ale komunistická policie zpracovala jejího otce Miloše Zelníčka (†63), kterého evidovala jako důvěrníka. Díky němu a také některým rodinným „přátelům“ tak mohli mít informace o prominentním páru jako na stříbrném podnose. Vedle úspěchů v byznysu se totiž Trump začal už v té době politicky angažovat. Zapojil se do předvolební kampaně obhajujícího amerického prezidenta Jimmyho Cartera (99) proti Ronaldu Reaganovi (†93). 

  • 3.

    Vyšetřování FBI

    Nejméně dva roky byla vyšetřována FBI. Prověřovala možné Ivaniny vazby na spisovatele Jiřího Muchu, který byl napojený na československou rozvědku a domlouval fiktivní sňatky, a okolnosti, za jakých se Ivana Trumpová v červnu 1990 setkala ve své rodné vlasti s československým prezidentem a bývalým disidentem Václavem Havlem (†75).

     

    Na konci 90. let a počátku 21. století pak probíhalo i vyšetřování Ivaniných styků s ruskými mafiány, kteří měli být zapleteni do vraždy dvou burzovních makléřů. Ačkoliv některé dokumenty z vyšetřování byly v průběhu vyšetřování zničeny a „stovky“ z nich byly přezkoumávány jinými vládními agenturami, rodačka ze Zlína nebyla nikdy obviněna z protiprávního jednání. 

  • 4.

    Problémy s alkoholem

    Konec života slavné podnikatelky byl smutný. Trumpovou deprimoval covid, kvůli němuž musela na dva roky zastavit svůj světoběžnický život. „Možnost nákazy ji naprosto děsila,“ tvrdil její blízký přítel, italský producent Massimo Gargia (83). Nepřidala jí prý ani smrt posledního manžela Rossana Rubicondiho (†49), jemuž i přesto, že již byli rozvedení, hradila celou léčbu rakoviny. „Zažívala komplikované měsíce a měla problém s alkoholem,“ odhalil Gargia možná poslední tajemství Ivanina života.

     

    Nebylo to mimochodem poprvé, co hledala útěchu na dně skleničky. V protialkoholní léčebně v Malibu pobývala i v 90. letech, pár let po bouřlivém rozvodu s Trumpem. Když se pak loučila s přáteli z odvykačky, na rozloučenou všem lidem odvykajícím závislosti koupila šampaňské...

  • 5.

    Záhadná smrt

    Trumpová byla nalezena mrtvá 14. července uklízečkou - ta ji našla v jejím bytě, kde ležela pod velkými, zatočenými schody. První informace sice hovořily o zástavě srdce, pitva ale potvrdila, že podnikatelka zemřela na následky poranění trupu po pádu ze schodů. 

     

    Policie pak uvedla, že u jejího skonu nebylo podezření na cizí zavinění. „Soudní lékař stanovil, že příčinou její smrti byla nehoda,“ psalo se ve zprávě úřadu. Načasování smrti bývalé manželky movitého podnikatele ale některým lidem přišlo více než podezřelé...

  • 6.

    Šlo o výpověď?!

    Příznivci konspiračních teorií poukazovali na fakt, že jen o den později měla Trumpova rodina vypovídat při soudním procesu. Trump a jeho dvě nejstarší děti, Ivanka (42) a Donald Jr. (46), byli předvoláni, aby podali přísežnou výpověď poté, co státní zástupkyně uvedla, že tříleté vyšetřování odhalilo důkazy, že Trump Organization běžně navyšovala hodnotu majetku (včetně kancelářských bloků, bytových domů a golfových hřišť) za účelem získání úvěrů za výhodné sazby a uplatnění daňových úlev. 

     

    Kvůli úmrtí Ivany Trumpové nicméně generální prokurátorka předvolání odložila, aby dala rodině prostor v klidu truchlit. Fantazie mnohých jejích příznivců (i odpůrců) však již pracovala na plné obrátky. V jejím skonu, který nebyl ničím jiným nežli nešťastným pádem z nebezpečných schodů, o nichž prý sama vtipkovala, že jí budou jednou osudné, měli za vraždu...

  • 7.

    Galerie

    Na fotografie z pozoruhodného života Ivany Trumpové se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života Videohub

    Fotogalerie
    66 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Uživatel_5634767: To mi hlava nebere, jak z krásné ženy se může stát šeredná bába opuchlá! Nejspíš kg navíc,chlast a plastiky. Moje matka je o 5let starší než Ivana a je nesrovnatelně hezčí. Pravda je,že si udržela kg a nikdy neměla plastiky ani nechlastala, dbala o vlasy a oblečení. A pak je to znát ten rozdíl.

(22. 02. 2024 17:08)

spania: Krás­ná,vzd­ělaná,­inte­ligen­tní žena.Moc tady chybí...

(22. 02. 2024 17:00)

AliAlice: To je strašný,co ten chlast udělá s člověkem,a taková to byla pěkná žena!!!

(20. 02. 2024 17:50)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy