„Je to, jako když máš na hlavě ještě jednu hlavu, a nevíš, kde se na ní vyskytne ten obličej,“ řekl Vojta Kotek (36) v pořadu Máme rádi Česko, v němž už roky kapitánuje jeden z týmů.

„Prý za to může moje maminka, která při porodu špatně dýchala,“ dovysvětlil Kotek, aby vzápětí začal obracet a mamince Aleně se až omlouvat: „Teď mi trošku leží v hlavě, že jsem z toho osočil maminku... Ona prokázala obrovskou odvahu, že si mě z té porodnice domů přivezla. Tam ležela spousta jiných, hezčích dětí...“

A to byla nahrávka na smeč protivníkovi Jakubu Prachařovi (40). „Tys říkal, že špatně dýchala, ale když z ní leze medicinbal, jak by asi měla dýchat?! Já myslím, že chyba byla v tom, že jsi měl tu druhou hlavu,“ vmetl Kotkovi v duchu jejich věčného škádlení. „Já jsem se narodil hezkej, ale pak to může dopadnout i takhle špatně. Narodíš se hezkej, a pak se cestou něco porouchá,“ přidal ale hned i Prachař špetku sebereflexe.

Co je kefalhematom

Jde o porodní poranění, které vzniká tlakem porodních cest při naléhání hlavičky během porodu a zvětšuje se během několika hodin po porodu. Obvykle nevyžaduje léčbu, tkáň zvápenatí a časem se sama vstřebá.

Video
Video se připravuje ...

Překvapivá zpověď Vojty Kotka o těžkém porodu a hrozba žaloby v Máme rádi Česko FTV Prima

Fotogalerie
22 fotografií