Příběh nováckého Silvestru je vcelku jednoduchý. Sokol s Hámou, kteří mají moderovat pořad, uvíznou ve výtahu. Režisér Kohoutek s producentem Slepičkou (taky Sokol s Hámou, ale v převleku) proto obcházejí známé moderátory, jestli by to za ně nevzali.

Jenže Leoš Mareš (47) se kvůli nim vybourá v autě, Karel Šíp (78) uhoří jejich vinou v divadle Semafor, Honza Dědek (51) během videohovoru spadne ze schodů a Libora Boučka (43) zapíchne vrhač nožů.

Tento typ černého humoru už mnoha divákům nesedl, problém ale nastal hlavně u scénky s Janem Krausem (70). Když k němu totiž Kohoutek a Slepička přijedou, vykoukne ze střešního okna domu postava s dlouhou zbraní v ruce!

Na režiséra s producentem začne střílet, ti se schovávají, kde mohou, a nakonec rychle odjedou. Jindy by možná skeč mohl působit nevinně, ale ve stínu tragédie z 21. prosince, kdy střelec na filozofické fakultě v Praze zastřelil převážně 14 mladých  lidí, působí necitlivě. Zvlášť proto, že tvůrci použili podobný typ zbraně a také stříleli ze střechy.

Pohoršené reakce

Reakce diváků na Facebooku televize Nova na sebe nenechaly dlouho čekat. „Naprosto šokující! Silvestrovský sváteční večer a v TV Nova dlouhá zbraň a střelba na dva lidi v lese. Nevím, jestli mám brečet, nebo zvracet! Co si to k nám dovolují...“ rozhorluje se divačka Mária.

„Neskutečně trapné. Hnus. Kdyby hrály jen písničky, bylo to milionkrát lepší,“ vzkazuje uživatelka Martina. „Silvestr by měl být veselý a ne celý o vraždách,“ přidává se Jana.

Zůstává s podivem, proč právě tato scénka v pořadu zůstala. Byla sice evidentně natočená ještě před tragédií, kdyby ale tvůrci přibližně minutový skeč vystřihli, nic by se nestalo...

Média kontaktovala jak Sokola s Hámou, kteří jsou i autory scénáře, tak Jana Krause, aby se k tomu mohli vyjádřit. Ani jeden z nich ale zatím nereagoval.

Video
Video se připravuje ...

Borhyová jako sexy pumpařka a nahý Sokol s Hámou! 

Fotogalerie
49 fotografií