Herečka, která už na studiích zazářila po boku Rudolfa Hrušínského (†73) v Kachyňově filmu Pozor, vizita!, je bez práce. „Dohrávám v divadle a nic nového mě zatím nečeká, takže budu odpočívat, což dodnes moc neumím,“ netají se Veronika, kterou teď mohli diváci pravidelně vídat v nováckém seriálu Moje rodina, jenže nevídají. Slíbenou roli nakonec dali její kolegyni Janě Paulové (68).

Zlomená klíční kost

„Roli hospodské mi psali na tělo a já měla radost, jelikož se to točilo v Jinonicích, kde jsem bydlela. Počítala jsem s tím a těšila se. Najednou jsem se ale dozvěděla ze dne na den, že mě přeobsadili a mou roli dali Janě Paulové,“ prozradila Jeníková. Zprvu to nechápala a bylo jí to líto. „Potom jsem si řekla, že ale Pán Bůh všechno dobře řídí. V lednu jsem totiž upadla na ledě, zlomila si klíční kost a byla jsem celá v ortéze, se kterou bych jako hospodská jen těžko točila pivo,“ uznala sama herečka. „Ale mrzí mě to stejně. Nic mi neřekli, a najednou se jenom dozvím, že nemám roli,“ konstatovala trpce.

Z velkého do malého

Teď už Veronika v pražských Jinonicích nebydlí. „Měla jsem docela velký byt a mám dceru a syna. Syn si vzal hypotéku, a tak jsem si řekla, že se uskrovním, jen abych dětem nějak pomohla,“ vysvětlila Jeníková. Ze všeho nejvíc by jí teď udělala radost práce. „Moc toužím po krásné roli, kterou podle mě sestřička Vendulka v Ordinaci je. Teď ji na Nově v noci a odpoledne reprízují od začátku, a to byste nevěřili, jak mě na ulici lidé poznávají a zdraví jako Vendulku. Těší mě to,“ dodala Jeníková.

Stěhování před pohřbem

Jako naschvál měla Veronika objednané stěhováky na den, kdy se konal pohřeb její velké přítelkyně Jany Šulcové (†76). „Naštěstí nebyl ráno, a tak se to všechno nakonec stihlo. Asi bych ty stěhováky jinak zrušila. Jana byla Jana, kterou jsem měla strašně moc ráda,“ zdůraznila Jeníková. Hvězda komedie století »S tebou mě baví svět« skonala dva týdny poté, co Veronice tragicky zemřel tatínek, a tak doufá, že letošek plný strastí se už příští rok opakovat nebude. „Pevně v to věřím,“ uzavřela.

Video
Video se připravuje ...

Hamás propustil 2 rukojmí. Patrasové životní změna a náhlý konec Písařovicové Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
35 fotografií