S doktorem Faustem jsme měli dlouholetého společného kamaráda. Jmenoval se Honza Kalous a všichni mu říkali Kačer. Byl to herec dětských rolí a dabér. Před pěti lety si vzal život. Faust má pauzu, takže za nás za oba, Honzo moc chybíš. Drž nám místo, kamaráde,“ vzkázal mu do nebe jeho blízký kamarád Jirka.

Jan Kalous, ač po pracovní stránce slavil úspěchy, šel z jedné dabingové role do druhé a promítl se i v několika seriálech a pohádkách, trpěl v soukromí depresemi. Jeho kamarád a herec Radek Kuchař se tehdy svěřil, že spáchal sebevraždu jen pár dní poté, co byl propuštěn z nemocnice. „Nikdy nevidíte do lidí, do té duše, co se mu mohlo honit v hlavě, já tomu vůbec nerozumím. Jestli měl zdravotní problémy nebo jiná trápení,“ řekl tehdy deníku Aha!.

Známý dabér byl kromě jiného motorkářem. „S Honzou jsem se poznal na jízdách v Mostě. Prima kluk. Celkem mu to jezdilo a nebyl úplně marnej. S helmou dole bylo fajn s ním posedět. Párkrát jsme vyrazili i jen tak na silnice, vždycky byla p*del. Mrzí mě to,“ zavzpomínal na Kalouse jiný kamarád Štěpán. Ač měl Honza milující rodinu, partnerku Martu a mnoho přátel, deprese byly silnější. Ve věku 39 let se oběsil.

 

 

Fotogalerie
37 fotografií