Už několik let působí zpěvačka Nykki na mezinárodní scéně, natáčí písničky v angličtině, její hit Playing It Cool dokonce zařadila do vysílání i nejposlouchanější britská stanice BBC Radio 1.

Jako malá holka ale zářila doma, ve skupinách 5 Angels a Pink Angels. Po českých písničkách se jí po čase zastesklo, a tak se rozhodla nazpívat Růžový brejle!

„Přemýšlela jsem o tom už dlouho. Nejvíc mě asi nakoplo, když jsem začala točit videa na TikTok. Po roce jsem si vybudovala skvělou českou komunitu a strach z vydání něčeho českého pomalu upadal. Navíc to dává smysl – na TikToku mluvím česky, budu mít svůj podcast Chytrý kecy taky v češtině, tak proč stále zpívat anglicky?“ zamýšlí se Nykki.

Česká písnička přitom z větší části vznikala daleko za oceánem, v americké Severní Karolíně, kde zpěvačka už třetím rokem žije po boku svého přítele, hvězdy NHL Martina Nečase.

Původně se skladba měla jmenovat Bye Bye - podle popěvku, který se v písničce opakuje. „Nechtěla jsem ale, aby první český song měl anglický název,“ říká Nykki. Na Růžových brýlích se jí líbilo, že si pod tím každý může představit něco trochu jiného. „Jinak je o takovém tom letním pobláznění, které je v daný moment strašně příjemné, ale do budoucna víte, že to není to pravé,“ dodává Nykki.

K písničce natočila i videoklip zalitý letním sluncem a prázdninovou náladou. „V klipu jsem chtěla navodit atmosféru písničky. Mám tam rande v poli, potápím se tam do lomu, kde teda byla hrozná zima, jezdím tam v old school autě. Asi bych to popsala jako takové summer vibes,“ říká sympaťačka Nykki.

A vypadá to, že Růžový brejle nebudou jedinou českou vlaštovkou. „Určitě bych teď chtěla českým písničkám věnovat víc pozornosti. Neříkám, že už nikdy nevyjde nic v angličtině, ale v dalším roce to budou určitě české věci.“

Nykki, to ale není jen hudba, půvabná zpěvačka je také úspěšnou influencerkou, na TikToku, instagramu i facebooku má desetitisíce sledujících a miliony lajků. „Moc mě to baví, hlavně točit na TikTok. Tam se věnuji především mluvení o make-upu, skincare, oblečení a tak podobně. A čeká mě i natáčení mého prvního podcastu. Já totiž tak moc mluvím, že by bylo fajn to vlastně někam ventilovat,“ směje se Nykki.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačku Nykki proslavila dětská kapela 5Angels: Tahle holka jede! Sbalila hvězdu NHL a teď nazpívala song v češtině! Youtube

Fotogalerie
7 fotografií