Do poslední chvíle o svém odchodu neřekla ani samotnému štábu pořadu Události, který mnoho let moderovala. Všichni byli v šoku, ale Voldánová už byla rozhodnutá. „Po řadě let v televizi jsem dospěla k závěru, že jsem daleko větší volnomyšlenkář, než jsem si myslela, a že nějaká pravidla, která mě chtějí svázat, že od určité doby nebo od určitého věku už to nemíním a nehodlám akceptovat, protože mě to vnitřně ničí,“ přiznala moderátorka v rozhovoru na DVTV.

Z televizních obrazovek proto nadobro zmizela. „Ve svém životě jsem pár obratů udělala. Ve svém životě jsem zjistila, že se nesmím nudit a nesmím se trápit. Ono to jde trochu ruku v ruce spolu. To znamená, že ve chvíli, kdy mě něco příliš vysiluje, věnuju tomu příliš mnoho energie, ale nic mi to nevrací, tak většinou udělám ten ostrý obrat,“ dodala ke svému odchodu z Událostí.

Nicméně moderování jako takovému se za posledních deset let částečně věnovala. V covidové éře se stala tváří a mluvčí kampaně Sčítání lidu 2021 a nyní je od června novou ředitelkou nadace Konto bariéry Charta 77.

Pár zvratů zažila i v osobním životě. „Před čtyřmi lety si udělala papíry na velkou motorku. To jsem překvapila velmi sama sebe. Třeba ještě před pěti lety, kdyby se mě někdo zeptal, jestli nechci přesednout z auta na motorku, tak bych řekla v žádném případě, toho já se strašně bojím. Byla to taková náhoda,“ prozradila ve vysílání. Nechala se inspirovat manželem, který si udělal řidičský průkaz na motorku také až v 50 letech, společně se tak dostali do motorkářské komunity a ta Jolanu natolik nadchla, že začala jezdit na vlastním stroji.

Video
Video se připravuje ...

Jolana Voldánová: Proč odešla z ČT a není herečkou? Dnes v 7 pádech! FTV Prima

Fotogalerie
44 fotografií