Všichni tak nějak čekali, že když bude herečka a moderátorka StarDance vzpomínat na své dětství v rodině dvou legendárních herců, bude se hovor točit kolem vůně líčidel a zkoušení šatů v divadelní šatně. Tereza se ale v 7 pádech Honzy Dědka překvapivě rozpovídala úplně na jiné téma. „Moji rodiče často řešili téma smrti,“ šokovala Kostková

„Tatínek si zkoušel, jak bude vypadat v rakvi! To mi bylo asi sedmnáct. Oni mi téma smrti ‚zpřirozeňovali‘,“ vysvětlila Tereza záhy, čím se jinak vitální herec Petr Kostka doma bavil.

A nemyslela to jen obrazně! „Když jsem jednou přišla večer domů, mamka na mě šeptala, abych byla ticho, že tatínek se úplně uvolňuje a zkouší si, jak bude vypadat v rakvi,“ svěřila se Kostková. „Tatínek se snažil povolit všechny svaly a maminka mu radila, co má ještě dělat,“ dodala Tereza se smíchem.

Přestože je Carmen o 7 let mladší než Petr, hádají se spolu, kdo umře dřív. Nejen doma, ale i v komedii Oscar pro Emily. Herecky se Petr Kostka ale rozhodně ještě nerozloučil. Jen v letošním roce mu v televizi běžely dva seriály: v Kukačkách 2 se zhostil role mrzutého tchána, v retro seriálu Zlatá labuť zase bohatého podnikatele a hlavy rodiny Kučerů. Seriál teď navíc ještě dotáčí. Jeho manželka Carmen zase přijala roli v seriálu Jedna rodina, kde hraje hraběnku a učitelku francouzštiny.

Rodinné loučení

Podobnou zkušenost má i její manžel Jakub Nvota (46) se svým otcem –

Tereza Kostková a její archivní snímky ze StarDance
Autor: Instagram
hercem a režisérem Jurajem Nvotou (69). „Jedno léto na chalupě stoupl na rezavý hřebík. A rozhodl se, že má otravu krve a že je to daleko k lékaři, že to nestihne. Tak si lehl a my jsme k němu po jednom museli přistupovat a loučit se s ním,“ dal k dobru vlastní historku. Co dál na sebe manželský pár prozradil, sledujte v úterý od 21:35 na Primě.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Kostková: Co pro ni znamenají Shakespearovské slavnosti? Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Fotogalerie
76 fotografií