Mluvilo se tenkrát o chřipce a prasklém obratli, ale skutečnost byla mnohem horší, div ne fatální. Třetina pacientů totiž plicní embolii nepřežije!

Šlo jí o život

Právě proto se o skutečném zdravotním stavu herečky mlčelo. Až nyní, půl roku poté, řekl lékař konečně pravdu. „Jiřinka přežila plicní embolii,“ šokoval profesor Neužil v galerii v Písecké bráně, kam pozval pár přátel. „Děkujeme také koronární jednotce,“ dodal ještě.

Tehdy to totiž bylo se slavnou herečkou opravdu špatné. Užuž se loučila se životem, balancovala na hraně mezi životem a smrtí. Naděje každou hodinou slábla, celá rodina žila v hrozném strachu. Naštěstí všechno dobře dopadlo, a nejen díky zdravotníkům. „Jsem Petrovi strašně vděčná,“ přiznala Jiřina Bohdalová na večírku. Ze života se umí radovat, málem o něj totiž přišla.

Pád z postele 

Nedávno měla Jiřina Bohdalová další nepříjemnou nehodu. V noci spadla z postele a narazila si obě kolena. Naštěstí se kromě pádu nestalo nic horšího, zbožňovaná herečka totiž byla v té době v ložnici sama, a tedy bez naděje na pomoc.

Do muzea s ní!

Svůj díl zásluhy na tom, že je Nesmrtelná teta Jiřina stále s námi a může dál rozdávat radost, mají také lékařské přístroje. A právě na ně chtěl primář oddělení kardiologie upozornit. Neužil se totiž zasazuje o to, aby svou expozici v Národním technickém muzeu nově měla také dobová zdravotnická technika.

„Proč by tam měly být pouze motorky a auta?!“ pokládá řečnickou otázku profesor. Přístroje z nemocnic už totiž zachránily tisíce, možná i miliony lidských životů, a podle Neužila by se jim také mělo dostat náležité pozornosti. Mezi těmi, kterým šlo o život a museli se spolehnout právě na lékaře a jejich přístroje, byla loni na sklonku roku právě i Jiřina Bohdalová...

Video
Video se připravuje ...

Šokující pravda o Nesmrtelné tetě Jiřině Bohdalové (92): Přežila plicní embolii CNN Prima News

Fotogalerie
30 fotografií