Rozvádějící se Veronika Žilková (61) a Martin Stropnický (66) podepsali dohodu o vyrovnání a výživném na dceru Kordulu (17), díky níž už bude rozvod rychlou formalitou. Absence dohody jejich rozvod blokovala, teď už procesu nic nestojí v cestě. Podpisy pod dohodou přitom nevyšvihli někde v kanceláři za účasti právníků, ale na plotě před budovou Justičního paláce v Praze Na Míčánkách, kde pár minut předtím odročili jejich soudní líčení z důvodů nařízené evakuace budovy.

Dárek k »18«

Proč takový chvat? „Měli jsme připravenou dohodu, kterou jsem iniciovala já, protože zaprvé nemám už peníze na právníky a za druhé mě to vnitřně stále traumatizuje,“ vysvětlila herečka pro primácký Showtime a pak jedním dechem dodala: „A za třetí Kordulka bude mít v září osmnáct, a kdybych ten soud neukončila a neustoupila otci dítěte, tak by to dítě jednadvacátého září stálo proti otci v soudní síni! Takže jestli jí můžu dát k osmnáctinám nějaký dárek, tak ji zbavím tohoto traumatu a vlastně to celý ukončím. A my prostě se nějak uživíme...“ doplnila.

Drží s mámou

Bez skrupulí také zhodnotila, že pakt je výhodný jen pro druhou stranu: „Pro pana Stropnického ano, pro mě a Kordulku ne.“ Sama Kordula podle všeho v rámci rozchodu svých rodičů stojí za mámou a s otcem příliš v kontaktu není. Otázkou je, jestli nemá zájem ona, nebo on.

Nešťastná v cizí zemi

Není tajemstvím, že Kordula špatně nesla, když se s mámou stěhovaly za tátou do Izraele kvůli jeho práci. Žilková na čas přerušila i svou hereckou kariéru, její dcera zase musela odejít ze školy a opustit své kamarády a zájmy, aby nastoupila do mezinárodní školy v Izraeli. „Byla ve věku, kdy to pro ni bylo těžké, přišla o řadu kamarádů,“ připustila tehdy máma Veronika. Kordula tam šťastná nikdy nebyla, proto uvítala, když se s mámou v době covidových restrikcí vrátily do Prahy, kde bylo také třeba starat se o dožívající Veroničinu maminku (†98). Partnerství na dálku skončilo tak, že si otec na ambasádě obstaral novou partnerku a Kordulinu mámu v březnu 2022 informoval, že má v úmyslu se rozvést.

 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Stropnický a Žilková u soudu: Gesta, která mluví za vše Blesk TV

Fotogalerie
16 fotografií