Holíkovou, za svobodna Kovandovou, zasáhly deprese jako blesk z čistého nebe. „V porodnici to bylo všechno v pohodě, to jsem si užívala, ale když jsme přijeli domů a manžel musel odjet na zápasy, tak jsem začala v sobě cítit úzkost, nedokázala jsem jíst a pokaždé, když mi řekl, že jede na trénink nebo někam pryč, tak mi bylo zle. Měla jsem panickou hrůzu, že tady budu sama, a jenom jsem brečela,“ popisuje manželka brněnského hokejového útočníka Petra Holíka (31).

Modelce s jejími psychickými stavy kromě manžela pomáhali i rodiče, kteří se snažili být s ní, jak jen mohli. Lucie byla totiž vystresovaná, kdykoliv syn zabrečel. 

„Pamatuju si moment, kdy od rána nepřetržitě brečel a já tady byla sama. Když manžel přijel ze zápasu, tak jsem se složila, protože syn pořád nešel uspat, a tak jsem prohlásila, že ho snad už dám do babyboxu. Na to manžel řekl, že už tohle nikdy nechce slyšet, že to bylo naposledy, kdy jsem něco takového vyslovila, a já si pak uvědomila, co jsem to vůbec řekla,“ vypráví  Lucie se slzami v očích v pořadu Mámy sobě moderátorce Andree Antony.

Teď má Holíková obavy z toho, že pokud by se s mužem rozhodli pro druhé dítě, bude se podobná situace opakovat. Je proto přesvědčená, že odbornou pomoc by vyhledala ještě před porodem. Co Lucii z poporodních depresí pomohlo a jak se na náročné období dívá s odstupem času? To se dozvíte v pořadu Mámy sobě v neděli 21. května na webu Prima ŽENY. 

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Bílý kruh bezpečí – telefonická pomoc obětem kriminality a domácího násilí, nonstop a zdarma: 116 006

Video
Video se připravuje ...

Lucie Kovandová se vykašlala na školu a našla si přítele na síti! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
135 fotografií