Pro své narození si vybrala smolný den, přesněji 21. 8. 1968. Tedy den, kdy v Česku začala okupace Sovětskými vojsky. A mladí vojáci nešetřili nic a nikoho. Neštítili se vrazit ani do pražské Porodnice u Apolináře, kde se právě ten den narodila herečka a astroložka Michaela Kudláčková.

Narodila jsem se ve tři čtvrtě na šest ráno a asi dvě hodiny nato přinesli lékaři děti maminkám, aby si je vzaly, že nemohou ručit za jejich životy. Do pokoje k nim vtrhnul Rusák se samopalem a čuměl mezi dveřmi,“ svěřila se v rozhovoru Ona Dnes Kudláčková. Maminky po vojákovi házely plenky a lahvičky a nakonec ho vyhnaly. „Chvíli nato se všichni běželi schovat do podzemí a po cestě viděli z oken přes zahradu hořet trakt dětského oddělení, odkud personál vynášel další děti,“ doplnila vyprávění o hrůzných okamžicích svého narození herečka.

Pro její maminku to byl naprosto šokující a traumatizující zážitek, to ovšem netušila, co ji ještě čeká. Když si totiž pro ně do porodnice přijel Michaelin tatínek s modrobílým kočárkem a s peřinkami v barvě starorůžové až do červena, aby si je odvezl domů, málem došlo k největší tragédii. „Rodiče si mě vezli domů pěšky a ty barvy Rusům stačily k tomu, aby kočárek považovali za provokaci a začali po něm střílet. Táta s mámou prý pak běželi celou cestu až domů na Smetanovo nábřeží. Babička pak kočárek ještě léta schovávala i s tou skrz naskrz prostřelenou boudou,“ prozradila šokující detaily dětská herecká hvězda.

Dnes je přesvědčená, že i kvůli dramatickým okolnostem po jejím narození má  dodnes neurózy a psychózy a v neposlední řadě panický strach ze smrti.

Její rodiče se časem rozvedli a herečku si adoptoval nevlastní otec Kudláček. Až ve 13 letech jí babička řekla pravdu o biologickém otci. Poprvé se s ním setkala až v dospělosti. Když se jí poprvé ozval do telefonu, těžko to rozdýchávala. „Ahoj, tady táta. Stibor, řekl a já myslela, že se zhroutím. Tak silná to byla emoce,"  Poté se začali pravidelně vídat, až jí najednou z ničeho nic tatínek zmizel ze života. Přestal brát telefon, v práci ho nenašla. Až po delším čase se od jisté paní dozvěděla, že tatínek zemřel na rakovinu kostí a prý si výslovně nepřál, aby se o něj Michaela, jakožto jediné jeho dítě, starala.

Z dětství si na něj pamatuje jen útržkovitě. „Jak spolu jedeme tramvají, jak na mě někde čeká, ale myslela jsem si, že to byl nějaký strejda,“ přiznala Kudláčková s tím, že za svého otce tehdy považovala otčíma Kudláčka.

Video
Video se připravuje ...

Astroložka a kartářka Michaela Kudláčková nám prozradila, na co bychom se do konce roku měli ještě připravit Simona Škodáková

Fotogalerie
35 fotografií