Po mnoha letech spolupráce s Českou televizí přišla pro moderátorku Barboru Kroužkovou nečekaná nabídka, na kterou ihned kývla. Ze dne na den se tak stala novou posilou týmu v pořadu Události a večerní relace Události, komentáře. Pracovního zápřahu se nebojí, už ho mnohokrát zažila a je odolná.

V extrémním zápřahu jsem se ocitla před sedmi lety, kdy se mi život zlomil narozením druhé dcery. V zápřahu jsem se ocitla, když mi v covidu zemřela máma, která mi s mladší dcerou ve všem pomáhala. Pomáhala mi celý život, za to jí nikdy nepřestanu být vděčná,“ svěřila se Barbora Kroužková v rozhovoru na iDnes.cz.

Do práce na plný úvazek se tak vrátila i přesto, že má náročnější péči o mladší dceru. Ta se narodila s vrozenou vývojovou vadou atrézií jícnu. „Má několik forem, zjednodušeně se dítěti v průběhu vývoje plodu nevyvine plnohodnotně jícen. Řešili jsme, jestli vůbec bude žít. Pět měsíců jsem prožila v nemocnici, kde jsem se naučila trpělivě čekat – co řekne dítě, co řekne život, co řekne vesmír. Tohle vnitřní nastavení mi zůstalo natrvalo,“ vysvětlila.

Těhotenství probíhalo až na malé odchylky standardně. Problém nastal až ve chvíli, kdy dcera pomocí císařského řezu přišla na svět. „Že nastal problém, se u atrézie zjistí v okamžiku, kdy se miminku začnou tvořit sliny a začne polykat. Začne se dusit. Tou dobou jsem ležela na jipce. Asi po dvou hodinách probírání se z narkózy jsem viděla tři přicházející postavy, které obestoupily lůžko se slovy: „Paní Kroužková, potřebujeme vám něco sdělit,“ svěřila se moderátorka s tím, že před mnoha lety by takové miminko zemřelo. Dcerka prodělala operaci, naučila se jíst a polykat, a i když měla opožděný motorický vývoj, vše nakonec dohnala a nyní chodí do školy mezi běžné děti.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Železný k incidentu s policií na Václavském náměstí David Turek

Fotogalerie
31 fotografií