Tato podivná zábava má původ v Rusku. Jedná se v podstatě o soutěžení v tom, kdo soupeři vytne tak tvrdý políček, že už se neudrží na nohách. Moderátor a promotér Michal Kavalčík slibuje vítězi milion korun. Jenže svým fanouškům zapomíná říct, že se jedná o smrtelně nebezpečnou zábavu, která začíná patřit na seznam zakázaných her. „Nevidím v tom žádný rozum. A věřím, že lidi chápou, že tohle s bojovými sporty  nemá nic společného,“ říká promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný (45). 

Smrtelná facka

Rozhodně se v tomto případě nejedná jen o show a zábavu, ale o smrtelně nebezpečnou akci, která už nejednou skončila smrtí účastníka. Přece jen se tam svými obřími tlapami rozhánějí chlapi velcí jako almary! Zděšení jsou i odborníci. „Facka může být nebezpečná, až život ohrožující,“ potvrdil Blesku plukovník Mudr. Libor Vašina, vedoucí lékař lůžkové části oddělení neurologie Vojenské nemocnice a připojil i odborné podrobnosti: „Je tím postižen nervus vagus a může dojít k maligní arytmii až srdeční zástavě.“

Video
Video se připravuje ...

Herec Michal Kavalčík o zápasu Vémola vs. Kincl. Nepřekvapí vás, koho tipuje za vítěze iSport TV

K tragédii došlo naposledy roce 2021 v Polsku, když bijec Artur Walczak (46) upadl po ráně do tváře na několik týdnů do kómatu a po neúspěšných pokusech o probuzení ve vratislavské nemocnici zemřel. Následně byla celá soutěž v Polsku zakázána. Podle informací Blesku má akce proběhnout 22. dubna v pražské hale O2 universum.

Fotogalerie
34 fotografií