S Josefem Havlíkem, českým emigrantem ve Švýcarsku, se zpěvačka seznámila v Praze krátce před revolucí roku 1989. Jiskra přeskočila, párkrát si zatelefonovali a v roce roce 1990 se vzali. Naďa kvůli třetímu manželovi dokonce opustila svou největší lásku, zpívání, a odstěhovala se do Švýcarska, kde dr. Havlík léčil děti.

„Ta část, která byla příjemná, trvala velmi krátce, a pak už nastaly jenom doby, kdy to bylo, bych řekla, moje nejkrutější období, jaké jsem zažila. O nemoci nemluvím, protože nemoc není krutá, nemoc prostě přišla, ale to, jak si to ten pán vymyslel, jak to realizoval, to bylo strašně krutý. A opravdu jediný, kdo to poznal hned, byla moje dcera,“ vzpomínala Urbánková.

Proč se Naďa do svatby hnala? „Víte, mně v té době bylo padesát, a v padesáti letech, když přijde mužskej, kterej řekne - já si tě chci vzít, ty se budeš mít dobře, až zavřu ordinaci, tak spolu budeme jezdit po světě a budeme si užívat, tvé dceři zabezpečím nejluxusnější školy - tak jsem neměla důvod váhat,“ přiznala zpěvačka.

Jenže záhy to začalo drhnout. „Samozřejmě ve Švýcarsku žije mnoho Čechů, tak se mi ozval jeden muzikant, který pracoval v televizi, a říkal: Hele, my bysme byli rádi, kdybys tady pro nás dělala a zpívala si. Tak jsem to sdělila mému muži, ale ten s naprosto zuřivým výrazem ve tváři mi to zakázal. Takže jsem věděla, že nemám šanci, ale ani mně to nějak na tom samém začátku nevadilo.“

Po návratu v polovině devadesátých let do Čech se Havlíkovi dali do stavby sanatoria U svaté Anny v Josefově rodném Protivíně. Všechno bylo vyřizováno na Naďu Urbánkovou. Sanatorium však bohužel krachlo, stejně jako manželství s Havlíkem. Zpěvačka tak kvůli manželem nakumulovaným dluhům přišla o všechno a nekonečné soudní tahanice ji nadlouho vyčerpaly.

„Mně se o tom opravdu nechce mluvit, protože to bylo tak špatný a strašný. Zase já se svojí naivitou jsem naletěla hrozným způsobem, protože to byl klasickej tunel, ale to tenkrát nikdo nevěděl, co je to tunelování. Nakonec soud rozhodl po dlouhé tahanici, že já nejsem ten, který by vzali jedinej halíř,“ dodala Urbánková.

Následky podnikání pana Havlíka pocítila také Nadina dcera Jana. „Protože moje maminka tehdy měla na mojí adrese trvalý bydliště a ze zákona exekutor směl zabavit majetek na adrese trvalého bydliště manželky, ačkoliv se jednalo o dluh manžela. Pan Havlík dlužil někde v Německu 20 000 marek a já se potom rok a půl soudila o svůj starej nábytek, o svá cédéčka. Pět let mě systematicky psychicky týral,“ prozradila Jana.

„Jakmile mi padlo osmnáct, snažil se na mě marně převést svou zcela zadluženou firmu,“ dodala Jana s tím, že jí za několik let zaklepali exekutoři na vrata. „To vše kvůli člověku, který ani nebyl můj biologický otec a doma mi říkal ,ten parchant‘ nebo ,ten bastard‘,“ dodala na Havlíkovu adresu v roce 2019, kdy zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami. Videohub

Fotogalerie
78 fotografií