Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři nejšílenější pohřby Česka: House párty u DJe Loutky (†51), samba u Nekonečného (†52) a pařba u Hoška (†55)!

/
  • Nejšílenější pohřby slavných!
    2. února 2023 ● 11:05

    Takový mejdan, jaký se odehrával na posledním rozloučení s Petrem »Sidem« Hoškem (†55) z kapely Plexis, strašnické krematorium nezažilo! Blížil se tomu snad jen pohřeb Dana Nekonečného (†52) či Loutky ( †51), na němž byl i Hošek sám...

     

  • 1.

    Pivo, tequila, cigára a »pogo«

    Zpěvák a kytarista Petr »Sid« Hošek (†55) - 23. ledna 2003

     

    Davy rozjařených a »pogujících« v krematoriu, jako by to byl koncert punkové partičky. Všichni v kůži, někteří měli barevná číra, ale hlavně nechyběly kelímky s pivem a plata s panáky zlaté mexické tequily! Řečnický pultík obsadil dýdžej a před rakví vyhrávali také tři mexičtí mariachi. Pod katafalkem se hromadily vypité lahve, kouřilo se nejen před obřadní síní, ale i uvnitř, uklízečky pak drhly polité schody... Prostě »mejdlo« ve stylu, který měl Sid tak rád. 

    Pohřeb DJe Loutky (†51)
    Autor: David Kundrát
    Pohřeb Petra Hoška z kapely Plexis
    Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek

    Video
    Video se připravuje ...

    Pohřeb Petra Hoška Wojta Miller

  • 2.

    House party

    DJ Loutka (†51)  - 29. srpna 2018

     

    S Michalem Maudrem, známým jako DJ Loutka, který v létě 2018 spáchal sebevraždu, se přišel do strašnického krematoria rozloučit i jeho kamarád Petr Hošek z Plexis... Obřad se konal v netradiční večerní čas a připomínal spíše houseparty. Katafalk bez rakve byl upraven tak, že připomínal dýdžejský pult. Tematicky také zaznělo několik setů zesnulého DJe Loutky. Smuteční hosté si podupávali nohou do rytmu house a zdálo se, že každou chvíli začnou tančit.

     

    Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

    DJ Loutka alias Michal Maudr byl hvězdou české taneční scény.
    Autor: techno.cz
    Pohřeb DJe Loutky (†51)
    Autor: David Kundrát

  • 3.

    Samba v krematoriu

    Zpěvák Dan Nekonečný (†52) - 4. dubna 2019

     

    Poslednímu rozloučení se zpěvákem a ministrem nekonečných rozkoší předcházel karnevalový průvod s alegorickými vozy a spoře oděnými tanečnicemi. Ty stály čestnou stráž i u rakve v motolském krematoriu. Během obřadu vyhrávala samba, jiskřily ohnivé gejzíry a tančilo se na Danovy největší hity. Nakonec zahrála melodie z Pokladu na stříbrném jezeře, po níž následoval několikaminutový potlesk. Mezi hosty nechyběla ani zpěvákova kamarádka Eva Pilarová (†80).

    Dan Nekonečný
    Autor: Marek Pátek

    Pohřeb Daniela Nekonečného
    Autor: Kundrát, Pátek a Přibyl
    Video
    Video se připravuje ...

    Pohřeb Dana Nekonečného (†52) jako karneval! Samba v krematoriu! aleš brunclík

  • 4.

    Jak to vidí profesionál?

    Průběh pohřbu určují pozůstalí

     

    Jiří Královec, mluvčí Hřbitovů a pohřebních služeb Praha: „Pohřeb je soukromá záležitost a není na ostatních posuzovat, co je nebo není adekvátní. Pozůstalí nejen mohou, ale dokonce by měli určovat průběh pohřbu – je to jejich rozloučení s jejich blízkým člověkem. A smějí všechno, co nepřekračuje mantinely, tedy vše, co není nezákonné, co neohrožuje bezpečnost účastníků pohřbu ani zaměstnanců pohřebních služeb, a nesmí také dojít k poškození zařízení obřadní síně. Pohřby známých osobností jsou samozřejmě specifické tím, že se neloučí jen rodina (ta často mívá samostatný soukromý obřad zvlášť), ale také početné skupiny příznivců, pro něž zesnulý – zejména jde-li jako v tomto případě o výrazného hudebníka – ztělesňoval určité hodnoty, představoval nějaký symbol. A je jen na rodině, nakolik rozloučení otevře veřejnosti...“

    Pohřeb Petra Hoška z kapely Plexis - Mariachi
    Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek

  • 5.

    Galerie

    Fotogalerie
    46 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy