Daniela Špinar se v minulosti hrdě hlásila k tomu, že je gay a že homosexuální komunita je jejím druhým domovem. Najednou se ale po čtyřicítce začala cítit jinak. Po skandálním odchodu z Národního divadla navštěvovala psychoterapii, kde zjistila, že není gay, ale heterosexuální žena uvězněná v mužském těle.

„Svoje rozhodnutí jsem dlouho zkoumala. Jestli nejde o nějaký úhybný manévr z nespokojenosti, ve které jsem se nacházela. Zaznamenala jsem i reakce jako: Ježišmarjá, ještě tohle! On už neví, co by, aby strhl pozornost. Nevěděl, jak z toho všeho ven, tak zkusil tenhle střih. Ale existují jednoduché poučky. Pokud nejste v cizím těle, tak vás to ani nenapadne, a pokud náhodou ano, té představě se zasmějete a dál to neřešíte. Když to ale napadlo mě, začaly se mi vynořovat zasuté vzpomínky na dětství, dospívání, na církev, na rodiče. Všechno do sebe najednou začalo zapadat. Jde o nepopsatelný AHA efekt. Není cesty zpět,“ prozradila Daniela v Show Jana Krause.

Už devět měsíců divadelní režisérka podstupuje hormonální léčbu kvůli proměně v ženu a s radostí a chutí si užívá dámský šatník, podpatky a líčidla. Konečně se cítí ve své kůži. 

Fotogalerie
18 fotografií