Autor notoricky známých hitů Valčíček nebo Stánky možná brzy potěší své fanoušky novými písničkami! Prozradil to v rozhovoru pro eXtra.cz, který na webu vyšel ve středu. Nedvěd zároveň chystá nové koncerty. Tentokrát ale nebude hrát se svým synem Honzou mladším (50)… „S tím určitě ne, ten se dal na jinou cestu, jak duševně, tak muzikantsky. S tím už nikdy,“ prohlásil rezolutně.

Místo něj ho doprovodí synovec Franta mladší (48). „On má všechno, co měl brácha: Obrovskou muzikálnost, zručnost a objevuje, což je zákon pro vývoj hudby. V některých písničkách, co zpívá, když zavřu oči, slyším bráchu,“ svěřil se hudebník, jehož bratr František (†73) zemřel v červenci loňského roku.

Koncerty přijdou už brzy

Koncerty by měly přijít co nevidět. „Pokud budu živ, tak na jaře. A nebudu-li, jak říkal Petr Novotný, bude to ještě krásnější. ‚Legenda odešla, pojďme si zazpívat, on to jistě slyší‘…“ prozradil.

Desítky nových písní

A vedle koncertů by možná mohla přijít i nová deska! Nedvěd totiž pilně skládá a na kontě už má celé desítky nových skladeb. „Asi 50, ale nejspíš je smažu a napíšu si další,“ svěřil se.

Perfekcionismus mu zkrátka nedovolí vypustit do světa něco, čím si není na sto procent jistý… „To je stářím, máte větší stud a sebekritiku. A potom 40 let - jak vejdu do studia, vezmu kytaru, mám plno nápadů, motivů a inspirace,“ potěšil fanoušky.

Video
Video se připravuje ...

Medailonek: Jan Nedvěd Videohub

Fotogalerie
126 fotografií