Na balíčky od maminky z Brna se Pilarová před Vánocemi vždy moc těšila.
„Navíc musím říct, že mi pečení cukroví není úplně vlastní,“ řekla jinak svými recepty v posledních letech proslulá kuchařka, která dokázala připravit luxusní hostinu pro desítku přátel.
Pilarová: Proč mi každý připomíná věk? Mně je to fuk! Hana Höschlová, Aleš Brunclík
Její maminka i přes úctyhodný věk pobíhala po kuchyni, mlela oříšky na pracny a plnila formičky. Mezi oblíbené patřily vanilkové rohlíčky a linecké.
A právě Blesk vám přináší recept
300 g hladké mouky
200 g másla, nebo jiného tuku
100 g moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání
Všechny suroviny (až na marmeládu) zpracujeme v těsto, které necháme v ledničce chvíli odležet. Následně těsto vyválíme a tvořítky z něj vykrájíme různé tvary, polovině z nich uděláme do středu malá kolečka. Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 170 °C do světlého odstínu. Vychladlé slepíme rybízovou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.