Ivanka speciálem letěla v noci z USA do Turecka, odtud pokračovala se svým doprovodem ranním spojem Turkish Airlines do Prahy. Přes klasický terminál ale po dosedu linky nevystoupila. Tady už bylo vše připravené jako pro hollywoodskou celebritu.

U letadla čekali na Trumpovou zaměstnanci VIP salonku, ke kterému ji dovezli a kde ji za českou stranu po odbavení přivítal ten, kdo ji do Prahy pozval. Šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš (41) s květinou. Z letiště se Trumpová přesunula na hotel. V nejluxusnějším hotelu v centru Prahy na dědičku Trumpova impéria čekalo pořádné překvapení. Nebyla totiž jedinou VIP návštěvou, která v něm pobývá. Ubytován je tu také britský zpěvák Sting, který v pátek večer koncertuje v Praze. Zachycen byl odpoledne, když v kožené bundě a se zeleným ruksakem opouštěl hotel. 

Než dcera Ivany Trumpové odjela za prezidentem, tak se prošla po centru metropole. V džínách, teniskách a vlněném kabátu se vyfotila na Karlově mostě, na památku zaznamenala pouliční umělce, zašla i na Staroměstské náměstí, kde si vyfotila orloj a tradiční koňské spřežení, které vozí turisty po historickém centru. 

Odpoledne Ivanku čeká zkouška šatů na slavnostní galavečer a následně se vydá na Pražský hrad. Ještě před oficiálním ceremoniálem navštívila Ivanka s manželem a bratrem Donaldem Jr. v soukromí prezidenta Zemana. 

"Bylo to příjemné a milé setkání. Překvapilo mě, že Donald junior mluví výborně česky, i když s přízvukem. Na to, jakou roli hráli Trumpovi i Kushner v prezidentské administrativě, byli nesmírně civilní a normální. Bavili se s prezidentem o jejich mámě, o zahraniční politice hlavně na Blízkém Východě. Hlavně bylo evidentní, jak hezký vztah a úctu chovali ke svojí matce. Opravdu přijeli sem, aby jí vzdali hold a byli z vyznamenání dojatí." Rudolf Jindrák, šéf zahraničního odboru Hradu pro Blesk. 

Ivanka, která za dva dny oslaví své 41. narozeniny, od prezidenta Zemana dostala krásnou kytici a naušnice z dílny českého návrháře, prozradil Blesku protokolář Kruliš. 

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života Videohub

„Ta jednání o návštěvě Ivanky Trumpové začala probíhat velmi brzo, vše jsme domluvili. Jsem velmi potěšen a trochu i udiven, že Ivanka Trumpová je naprosto normální osoba, nemá žádné zvláštní požadavky, vůbec nic po nás nechtěla,“ prozradil ve včerejším Pressklubu Frekvence 1 Kruliš. 

„Neustále mi opakovala, že si strašně váží toho, že tady může být a že od pana prezidenta za svou maminku to vyznamenání převezme. Je velice skromná, velice příjemná. A myslí si, že ten večer zítra bude úžasný pro všechny, kdo tam budou v sále,“ dodal.

Prezident Miloš Zeman (78) se podle Krulišových slov setká před pátečním galavečerem se všemi vyznamenanými, Trumpovou přijme i zvlášť. „Aby si mohli chvíli povídat, protože si myslím, že si mají o čem povídat,“ doplnil.

Fotogalerie
105 fotografií