Sešly jsme se na křtu vašeho parfému, který vznikal ve spolupráci s kadeřníkem Tomášem Arsovem. A úplně záříte.

Dneska mám pocit, jako kdybych vyhrála Oscara, sešlo se tu hodně milých lidí, kterým jsme představili výsledek naší půlroční práce. Je to vždycky napínavé, jestli se vše vydaří podle vašich představ, jaké budou ohlasy, zažívám úlevu a radost zároveň. Kampaň jsme také pustili do světa a máme radost z ohlasů. S Tomem máme v tomto směru společný záměr, snažíme se dodat ženám sebevědomí a dělat je krásnější. Věřím, že se v naší vůni najde každá žena a dívka. Na každé ženě se rozvoní trošičku jinak, na každém vynikne jiná ingredience i podle aktuálního rozpoložení.

Vůně se často pojí se vzpomínkami. Jaké jste do parfému vtiskla vy?

Jsou v něm vzpomínky na moje dětství u babičky. Babi milovala šeříky. Jsou tam také pivoňky, které mám ráda a měla jsem je i ve svatební kytici. Dál broskvový květ, libanonský cedr, bergamot, čajový list, pižmo. Je to svěží a opojná vůně zároveň. Předešlé měsíce jsem se věnovala novým projektům a tenhle je jeden z nich. Můj parfém je o lehkosti, nové svobodě a o novém začátku.

Kdy to těžké období po rozchodu s manželem konečně ustoupilo a začalo vám být dobře?

Rozvedeni jsme byli začátkem března a postupně přicházela úleva. Dost jsem od začátku roku cestovala, pracovně i soukromě, to taky hodně pomohlo. Byla jsem ve vztahu osm let, to se musí odžít, nejde to jen tak přeskočit. To nejhorší je jednoznačně už dávno za mnou. Teď mám nový vítr v plachtách, užívám si svobody a čilého společenského života.

Je na obzoru i nový muž?

(smích) Do vztahu se hned nehrnu. Možností by bylo dost, ale opravdu nespěchám. Je to moje rozhodnutí, že jsem single, moje štěstí opravdu nezávisí na tom, jestli jsem, nebo nejsem ve vztahu. Žiju autentický život v pravdě, vím, co dělám a proč to dělám, tím naplňuju určité hodnoty a dává mi to zpětnou vazbu. Jsem zkrátka šťastná sama za sebe. A až se sama rozhodnu, vyberu si toho dotyčného odvážlivce, který bude mít stejné hodnoty jako já, se kterým se budu cítit v bezpečí, kdo mě ocení pro to, kdo jsem, a ne kým jsem, a kdo se mnou nebude mít zapotřebí soutěžit. Zkrátka kdo bude mít opravdový koule na to být vedle mě.