Pěvec zažíval strašné chvíle. Na jedné straně mu, coby nejbližší Hančině osobě, již lékaři nedávali žádnou naději a varovali ho před nejhorším, na stranu druhou na sobě před Hankou nesměl nechat znát, jak je zoufalý.

„Páni doktoři říkali, že stav se zhoršuje, a že to není dobré. Že musím počítat se vším...“ svěřil Štefan ve velké zpovědi pro pořad Showtime. „...a za pět sekund jsem vstupoval do pokoje, kde Hanka ležela, a musel se usmívat! Nesměl jsem nic dát najevo.“

Zpěvačka ale přes všechnu jeho snahu několikrát vycítila, že se něco děje. „Ptala se a já jí říkal, že výsledky má lepší. Uklidnilo ji to. Také to, že jí posílali nové písničky na desku. A mluvili jsme o koncertu v O2 areně,“ říká dojatě Štefan.

Hanička Písnička uvěřil, a dokonce si nechala vyfotit červenou róbu, v níž chtěla vystupovat. Štefan byl šťastný, že ji nic zlého nenapadalo.

Bohužel bylo pořád hůř. „Doktoři mi řekli, že by bylo lepší, abych se do nemocnice nastěhoval, ale Hance to nešlo do hlavy. Tak jsem jí řekl, že se mi stýská. Přesvědčoval jsem ji: Hani, mně je doma už smutno. Já tady prostě chci být s tebou. A uvěřila mi,“ říká Štefan se slzami v očích.

Vytrácela se...

Ještě si stále chvílemi povídali a smáli se spolu. Hanička ale ztrácela chuť k jídlu, už nechtěla ani svou oblíbenou kuřecí polévku. „Hodně spala, chudinka. Strašné je, že sedíte vedle milované osoby a víte, že třeba zítra už nebude. To je katastrofa na to čekat. To, že nemůžu pomoct, byl pro mě ten nejhorší moment. Nikomu to nepřeju,“ končí vyprávění vdovec Margita, jehož celou zpověď můžete vidět už dnes ve 20:15 na CNN Prima News.

Poslední pusinka

Hanku postihly doma 14 dní před smrtí vysoké horečky. Musela do nemocnice. „Pan doktor řekl, že se asi už domů nedostane,“ vzpomíná Štefan na chvíle, kdy se propadl do zoufalství.

Po dvou týdnech bylo ještě hůř. „Ve čtvrtek tak kolem půl páté se Hanička ještě probrala, koukla na mě a řekla – pusinku. A pak už spala až do rána a v pátek v jedenáct dopoledne zemřela,“ pláče pěvec, jenž s Hankou prožil v manželství posledních 30 let jejího života.

Provždy ji ztratil v pátek 26. srpna. „Já jsem se vždy jen ptal, jestli nemá bolesti. Lékaři říkali, že ne...“ dodává ještě.

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová (†75): Její velká vítězství a nejtěžší životní zkoušky Videohub

Fotogalerie
99 fotografií