Pavel Vítek velkolepým koncertem, který mu v pražské Lucerně uspořádal životní partner Janis Sidovský (54), oslavil neuvěřitelnou šedesátku. Mezi hvězdnými gratulanty na pódiu nechyběla oslavencova spolužačka Veronika Žilková, která kdysi prošla jeho náručí. 

S Pavlem jsem strávila jednu noc. Bylo to v mém dejvickém bytě, kam jsem se přestěhovala, když mě naši vyhodili z baráku za nějaké odhalené scény,“ vzpomíná herečka v knize Dělte dvěma. Jejich románek je starý 40 let, takže nikdo nemá důvod žárlit. Ať už Janis, nebo herečky nový přítel, kterého vzala na oslavu šedesátin Vítka. 

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková o novém partnerovi Holomáčovi: Oba naši ex si našli jiné ženy David Turek, Elmer Carvalho

S Pavlem Vítkem jsme byli spolužáci, ale také herečtí kolegové, protože na Karla Rodena jsme byla moc malá, a Pavel byl zase malý na Ivanu Chýlkovou, takže nás dávali dohromady. Dnes jsme mu tímhle kostýmem připomněla naše představení, ve kterém jsme spolu hráli,“ vysvětlila Žilková oblečená do chodského kroje. 

Do poslední chvíle to pro něj bylo překvapení, tušil to jediný člověk, a to režisér večera. Sice jsme spolu studovali herectví, ale už tehdy nám Pavel všem říkal, že by se nejraději věnoval zpěvu. Nikdo ho nebral moc vážně a mám obrovskou radost, že po 37 letech vystupuji na jeho koncertě ve vyprodané Lucerně a Pavel je pěveckou legendou,“ dodala s úsměvem Veronika, která se z kroje převlékla do bílých krátkých šatů a společně s Pepou Holomáčem si užívali v zákulisí. 

Fotogalerie
71 fotografií