Účastnice reality show Survivor je celoživotně štíhlá a sportovně zdatná, přesto se neustále potýká s nepříjemnými dotazy.

Kdyby to šlo, dám ti ze sebe 5 kilo.” „No Báro, ty jsi strašně hubená!” „A jíš něco?” Věty, na které dodnes nemám odpověď. Leda trapný smích, kterým zakrývám to, že mi právě bylo po milionté probodnuté sebevědomí. A když je slyším, stáhne se mi žaludek ještě mnohem víc. Provází mě od dětství,“ rozepsala se na sociální síti Bára Jánová.

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Slunečné Bara Jánová se s tím nemaže: Nový přítel, rozchod a nový přírůstek! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Mám kamarádky i kamarády všech možných tělesných proporcí a mám je tuze ráda. Jsou zkrátka „k nakousnutí”. Body shaming je forma šikany, se kterou se setkala asi většina z nás. A většinu z nás zranila a následky si neseme po celý život. Ale ten je přeci o rozmanitosti, dobrodružství, poznávání a lásce. Kdybychom byli všichni stejní, byla by to stereotypní nuda. Navíc, nikdo nemá právo soudit naši postavu, nebo rozhodnutí. Nikdo totiž nevidí do naší duše a zkušeností,“ dodává kráska, kterou nepřiměřené reakce lidí dostaly k psychologovi na terapie.

A proto se s radostí zapojila do kampaně, která je proti tzv. body shamingu. Body shaming můžeme definovat jako kritiku sebe či ostatních kvůli některým tělesným aspektům. 

Fotogalerie
30 fotografií