Už v pátek se v 11 hodin otevře Divadlo Na Fidlovačce pro fanoušky jeho umění. Dalimil Klapka, jehož hlasem promlouval děda Simpson i poručík Colombo, zde působil posledních deset let, dokonce tady ve velkém oslavil své pětaosmdesátiny.

Proto se herci zajímali o to, kdo bude stát na jevišti u rakve čestnou stráž. Rodina ale tuto zvyklost odmítla! Podle informací deníku Aha! promluví nad rakví kamarád zesnulého Jiří Klem (78).

Působili spolu v dříve Realistickém, nyní Švandově divadle. Dalimil zde hrál více než třicet let. Ve 13 hodin se divadlo pro veřejnost uzavře a s Dalimilem se rozloučí rodina a nejbližší přátelé.

Určitě mezi ně patří herec Antonín Hardt (86). „Poznali jsme se před sedmdesáti lety! Po DAMU jsme se scházeli rok co rok ve vinárnách, studovala s námi i Jana Werichová, chodili jsme k nim do vily. Dalimil bude už se mnou pořád,“ zavzpomínal herec.

Dalimil Klapka poctivě vedl kroniku o jejich ročníku z DAMU. Zapisoval tam i jejich tradiční schůzky. Nyní je kronika k vidění v muzeu v Ratibořicích, které založil režisér Tomáš Magnusek (37).

VIDEO: Dalimil Klapka na pohřbu Svatopluka Matyáše

Video
Video se připravuje ...

Dalimil Klapa na pohřbu Svatopluka Matyáše Hana Höschlová, Jan Jedlička

Aréna hvězd – Největší koncertní bomba už v září 2022! Michal David, Monika Absolonová, Dalibor Janda a spousta dalších. Vstupenky si zajistíte ZDE! 

 

Fotogalerie
30 fotografií