Režisér Jaroslav Dudek (†68), který byl tvrdý na všechny herce, si podle Abrhámova vyprávění občas vybil vztek i na něm.

Představitel primáře Blažeje na to zavzpomínal v rámci 40. výročí od natáčení první řady Nemocnice, které připadlo na rok 2017. „Pan režisér Dudek byl vždy velmi dobře připravený a to samé vyžadoval od ostatních,“ popsal Abrhám. „Točilo se mnoho obrazů za odpoledne. To byly náročné programy od 14 do 18 hodin. Protože do dvou jsme hráli v divadle a od šesti zase. Pan režisér se proto s námi nepáral,“ vyprávěl.

V této souvislosti přiznal, že právě proto měl občas při ruce scénář, kdyby mu náhodou vypadla slova. „Jednou jsem měl dialog s panem Vinklářem, tedy doktorem Cvachem. A díval jsem se do papíru na stole. A režisér začal křičet: Vy neumíte text? Já jsem mu odpověděl: Ne, já jen úřaduju,“ zavzpomínal Abrhám s úsměvem na práci s Jaroslavem Dudkem.

Abrhám si jako jeden z mála herců dovolil během práce na Nemocnici na kraji města sám kdykoliv stopnout natáčení scény, když měl pocit, že jeho výkon není dobrý.

S režisérem Dudkem se na tom přímo domluvili. „Když jsem byl sám nespokojený, že to není dobrý, tak jsem si dovolil to zastavit a nedělat to špatně. Když se to zdálo moc, nebo málo, tak jsem si to stopnul,“ vzpomínal.

 

VIDEO: Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino. Videohub

Fotogalerie
120 fotografií