Nápad obdarovat Dádu k narozeninám zlatým dukátem vzešel v rodinném podniku Pražská mincovna, a. s., a Felix Slováček ho jenom podpořil. „Chtěl jsem Dádě vyrazit dech,“ svěřil se Aha! saxofonista s tím, že neslaví jen jeho manželka.

„Žížale Jůlii je 36 let a vyrůstá na ní už třetí generace, to si zaslouží pozornost,“ řekl deníku Aha! Ivo Maier z Pražské mincovny a dodal: „Byl jsem svědkem toho, jak Dádě říkají maminky: ,My jsme na Jůlii vyrostly, teď na vás chodíme s našimi dětmi, a dokonce i s vnoučaty'. A tehdy vznikl ten nápad.“ 

Mince o průměru 20 mm, váhou 3,49 g, v provedení proof (špičková kvalita) s hladkou hranou má cenu 9950 korun. A protože cena zlata letí strmě nahoru, poroste i cena dukátu s názvem Jůli – Dáda. „Dukát má svůj certifikát, na kterém je napsán i oficiální název: Žížala Jůlie a Dáda,“ vysvětlil Maier s tím, že k mání je 1000 kusů dukátů. „Když nám z mincovny zavolali, spadla mi brada,“ netají Aha! oslavenkyně.

„Měli jsme s Felixem obrovskou radost. Tohle by nás před 36 lety, když se žížala narodila, nenapadlo ani ve snu,“ dodává Dáda. Manželé se tedy okamžitě dohodli na dvojitém křtu a jejich dcera Anička (26) vymyslela, že by se měl odehrát právě ve středu, tedy v den máminých narozenin. A sláva to bude veliká.

Je to poprvé, co manželé ve stejnou dobu a na stejném místě pokřtí každý to svoje. Dáda zlatou Jůlii a Felix po dlouhých deseti letech zase sólové album Nádherná láska. „Jsme teď velmi hrdí manželé,“ žertoval ještě včera Felix.

Jméno po tetě

Patrasová za sebou měla několik filmových rolí a mohla pokračovat v zaběhnuté koleji. Místo toho ji Felix posunul k dětským divákům. Růžová rekvizita dostala jméno po Dádině milované tetě Jůlii a jako živočišný rod ji určila dvojice Ondřej Suchý (76) a Vladimír Popelka (90) písničkou Chytila jsem na pasece žížalu.

Šlo o nový fenomén. Maminky i děti chtěly mít písničky, podle kterých doma tancovaly, na cédéčku. První roky Dáda vůbec nestíhala. Vystupovala v televizi, jezdila po republice a nahrávala ve studiu. Žížala ale neslavila úspěch jen na hudební scéně. S vidinou tučného zisku se jí zmocnili i výrobci hraček. A Julča šla na dračku. Každé dítě chtělo sedět u obrazovky se svou vlastní žížalou v náručí.

VIDEO: Dáda Patrasová obvinila Gelemovou: Vtáhla Felixe do sekty!

Video
Video se připravuje ...

Dáda Patrasová obvinila Gelemovou: Vtáhla Felixe do sekty! Markéta Reinischová

Fotogalerie
53 fotografií