Slovenský zpěvák 10. listopadu 2021 zemřel v jedné z pražských nemocnic. „Meky tam ležel se zápalem plic, ale nijak se to neprojevilo na jeho hlase. Dokonce si v nemocnici zpíval,“ svěřila Nedělnímu Blesku Katka Žbirková.

Podle ní v posledních měsících žil vydáním nového alba, na které se nesmírně těšil. „Stále nad ním přemýšlel a pracoval na něm i v nemocnici. Dokonce poslední SMS zpráva, kterou poslal synovi Davidovi, se týkala práce,“ prozradila smutně Žbirková. „Psal v ní, jak si přeje, aby šly písně za sebou na albu,“ upřesnila vdova.

Právě syn David dostal produkování alba na starosti, nikdo ale nečekal, že ho bude muset dokončit bez svého tatínka. Podle informací Nedělního Blesku se v nemocnici stav Mekyho zhoršil během několika hodin a zápalu plic podlehl. Z nového alba byla tento týden vydána první píseň Nejsi sám, která je duetem Žbirky právě s jeho synem Davidem. „Vyšlo to v den, kdy Rusko napadlo Ukrajinu. Až mě mrazí ze slov v této písni: Nejsi sám, můj maják v moři zla ve vlnách rozeznáš, neměj strach, vyjdi ven!“ dodala Kateřina Žbirková s tím, že její manžel by proti válce protestoval.

Velký rozhovor s vdovou Kateřinou čtěte v pondělním Blesku!

VIDEO: Vdova čeká na schválení hrobu Žbirky! A Godla zazdil Stardance kvůli alkoholu

Video
Video se připravuje ...

Vdova čeká na schválení hrobu Žbirky! A Godla zazdil Stardance kvůli alkoholu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
51 fotografií