Potřeboval v sobě nějak uzavřít pozdější křivdu, s níž se nemohl ani po letech smířit. S Ondrou studoval na Pražské kontervatoři a pojilo je takové přátelství, že právě on šel Honzovi při druhé svatbě se sólistkou Kyjevského baletu Věrou (61) za svědka a jeho žena Gabriela Osvaldová (68) svědčila nevěstě. „Na zájezdech jsme sdíleli stejný pokoj a trávili spolu více času než s našimi manželkami. Byl to můj úhlavní kamarád,“ přiznal Žižka.

O to větší bylo jeho zklamání, když se přátelství začalo nějak vytrácet. „Začal skládat filmovou muziku a měnil se mi před očima. Bylo mi to líto,“ postěžoval si bubeník. Ale život šel dál. Honza potkal o dvacet let mladší Olgu Herzánovou (46), rozvedl se a vzal si zpěvačku, které na její přání změnil křestní jméno na Olivie. „Chtěla se v Praze prosadit, tak zkoušela různé talentové soutěže,“ popisuje Honza. Už se schylovalo k velkému zklamání, které už pak nikdy nevydýchal.

Olivie zabodovala v televizním pořadu Caruso Show, dokonce se stala královnou na celý rok. Vyhrála motorku a zájezd na Istrii. Pak se přihlásila celá navnaděná do X Factoru. V porotě seděli Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová, trojlístek doplňoval rocker Petr Janda (79). „Petr Olivii pochválil a chtěl ji pustit do dalšího kola, ale Ondra zhodnotil její výkon dost nevybíravě, a protože se spojil se svou manželkou, Petra přehlasovali,“ píše Honza v knížce. Měl to bývalému příteli za zlé. Myslel si, že roli sehrála skutečnost, že šlo právě o jeho manželku.

Kapitolu skončil Jan konstatováním, že ještě nebude vystavovat závěrečný účet. Osud ho ale vystavil za něj. Ve čvrtek bubeník podlehl koronaviru. Žižka na konci ledna oznámil, že mají s manželkou oba už týden covid. Zatímco zpěvačka se z nemoci poměrně snadno dostala, stav slavného bubeníka se jen zhoršoval. Nakonec musel být uveden do umělého spánku a lékaři mu provedli tracheotomii. Ve čvrtek koronaviru podlehl.

Jan Žižka občas dával k lepšímu historky o Karlu Gottovi. Zažil toho s ním za čtvrt století hodně. Jednou po koncertě v Lipsku přinesli Slavíkovi ukázat malého tygříka a chtěli Gotta vyfotit, jak ho chová v náručí. „Jenže, jak známo, tygříci plenky nenosí. Vyšlo z něho neuvěřitelné množství exkrementu, který skončil na Karlově saku a kalhotách. Tehdy jsem poprvé viděl Karla vyvedeného z míry,“ smál se Honza.

Olivie si do manželství s Honzou přivedla syna Petra. Jeden čas se s ním dost kamarádil Artur (25) Ivety Bartošové (†48). Byli si věkově blízcí. „Olivie právě Petrovi telefonovala, aby se přesvědčila, že je v pořádku. Artur si posteskl, že by taky chtěl, aby mu máma zavolala a chtěla vědět, zda se mu něco nestalo,“ vzpomínal Jan Žižka.

VIDEO: Rozvod Brzobohatých: Táňa to vidí jinak? A Zagorová trpí po zlomených obratlích

Video
Video se připravuje ...

Rozvod Brzobohatých: Táňa to vidí jinak? A Zagorová trpí po zlomených obratlích. Bára Horáková

Fotogalerie
64 fotografií