Poprvé se ve StarDance objevil v roce 2010, kdy za taneční partnerku dostal herečku Veroniku Žilkovou (60). Bohužel se na parketě dlouho neohřáli a vypadli hned v prvním kole.

O pět let později byla jeho partnerkou v sedmé řadě herečka Jitka Schneiderová (48), se kterou se dostali až do finále. Osmou řadu v roce 2016 protančil se sportovkyní Olgou Šípkovou (52), vypadli ve čtvrtém kole. S herečkou Pavlou Tomicovou (59) se v deváté řadě roku 2018 opět podíval až do finále a v zatím poslední, jedenácté řadě tančil s farářkou Martinou Viktorií Kopeckou (35), s níž se umístili na druhém místě.

„Tahle řada byla pro mě nejnáročnější, po skončení jsem byl celý rozbitý a dlouho se dával dohromady. Je to opravdu rok od roku pro mě těžší, nejsme už nejmladší,“ řekl se smíchem v hlase Marek Dědík.

VIDEO: Tanečník Marek Dědík: Do další StarDance by šel hned, ale už ne na parket!

Video
Video se připravuje ...

Tanečník Marek Dědík: Do další StarDance by šel hned, ale už ne na parket! Markéta Reinischová

Letos StarDance nebude, další řada je naplánována na rok 2023, a to tanečník oslaví 40 let. „Kdyby mě oslovili, už bych nechtěl tancovat na parketě, ale třeba dělat taneční dozor. Mým snem je usednout do poroty, tak uvidíme,“ prozradil Marek, který je rád, že už se ozývají pořadatelé akcí s tím, aby předtancovával.

„Mám domluvené kšefty, jak s mojí ženou, tak i s Martinkou Viktorií Kopeckou, se kterou jsme pořád v kontaktu. Před Vánocemi jsme s manželkou byli na její mši,“ pochlubil se Dědík.

Fotogalerie
33 fotografií