Ten snad konečně protrhne řetěz smůly, který ho přes dva roky pronásleduje. Již třikrát premiéru zhatily Suchého zdravotní problémy, způsobené vyčerpáním, kvůli nimž herec skončil v nemocnici. Nyní se opět na událost naplánovanou symbolicky na 25. února připravuje naplno a po nedávné chřipce se cítí opět dobře.

„Devadesát let, to není žádná sranda. Neslyším už dobře na jedno ucho, ale na to mám asistentku, aby mi přetlumočila, co je třeba,“ vtipkuje Suchý a při ukázce písně nově zařazené do muzikálu naznačí i tradičního kozáčka.

Návrat k počátkům

„Máme v divadle takovou plíživou revoluci,“ vysvětluje Jiří Suchý a dodává: „Se-ma-for se vrací na svůj začátek a postupně se stane opět divadlem Sedmi Malých Forem, jak sliboval původní název, a jak jsme to spolu s Jiřím Šlitrem zamýšleli.“

Na jevišti se budou střídat muzikály s písničkáři, zazní kuplety starých kabaretů nebo jazz, budou se konat výstavy a promítat filmy, hned jako první autorský snímek Jiřího Suchého Pochodem v chod aneb Zastavit stát. Poslední sedmá forma Otevřené dveře zahrne vše ostatní, co principála a jeho tým zaujme.

Kolaps je běžná věc

Zdravotní indispozice způsobené únavou a vyčerpáním Suchý zažívá častěji. „Kdybych neměl jednou či dvakrát do roka svůj oblíbený minikolaps, měl bych pocit, že se se mnou něco děje,“ uvedl na sociální síti loni v říjnu, kdy ho odvezli z divadla rovnou do Ústřední vojenské nemocnice

Blesk Podcast: Velké přiznání Jiřího Suchého. Se Šlitrem se skamarádili až rok před jeho smrtí

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Velké přiznání Jiřího Suchého. Se Šlitrem se skamarádili až rok před jeho smrtí Jiří Marek

Fotogalerie
36 fotografií