Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Posílám poslední políbení nahoru! Brodská i Maurerová oplakávají režiséra Dušana Kleina (†82)

/
  • Na režiséra Dušana Kleina vzpomínají kolegové.
    Aktualizováno - 11. ledna 2022 ● 10:47
    10. ledna 2022 ● 16:16

    Zákeřné nemoci podlehl uznávaný režisér Dušan Klein (†82). Jeho skon ČTK v pondělí oznámil jeho syn David. Přestože jej nejvíce proslavili filmoví „Básníci“, on sám natočil i desítky detektivek, komedií a dramat. Na jeho odchod zareagovala nejenom Zlata Adamovská (62), která s ním točila seriál Hříchy pro pátera Knoxe. 

  • 1.

    Bořek Slezáček

    Byl jsem na gymplu, když do kin přišli Básníci. Moc se mi to tehdy líbilo. Když jsme letos na sklonku léta točili v Terezíně film, myslel jsem celou dobu na to, jaké hrůzy se mu děly v dětství, a on i přesto byl schopen natočit něco tak vlastně bezstarostně optimistického. Tak díky, pane,“ zareagoval na skon režiséra Bořek Slezáček

  • 2.

    Miroslava Šafránková

    Nemám slov, ta zpráva mě zaskočila, je mi to strašně líto, ale bohužel to k životu patří. Natáčení s ním bylo vždycky nezapomenutelné,“ řekla sestra Libuše Šafránkové Miroslava, která ve slavné komediální sérii ztvárnila postavu Borůvky.

     

  • 3.

    Eva Decastelo

    „Vždy na něj budu vzpomínat jako na člověka, který mi umožnil vstup do seriálového světa,  a byl vždy velmi milý, pozorný a empatický,“ řekla Blesku Eva Decastelo, která pod jeho taktovkou rok natáčela seriál Ulice

  • 4.

    Jan Kanyza

    „Dušan byl velice mírumilovný člověk a pracovat s ním byla radost a pohoda. Vlastně jsem ani nevnímal, že pracuju. Počátkem devadesátých let jsem byl v Paříži a on mi nechal vzkaz, že mě chce obsadit. Ještě nebyly mobily, volal jsem z budky a on mi do telefonu vyprávěl celý děj. Poslouchal jsem ho a rychle házel do aparátu mince, aby se to nepřerušilo,“ zavzpomínal herec Jan Kanyza (74). 

  • 5.

    Zlata Adamovská

    Ke skonu režiséra se vyjádřila i Zlata Adamovská: „Je mi z té zprávy smutno. Byl to pro mne skvělý profesionál, který přesně věděl, co chce. U živého vysílání seriálu Hříchy pro pátera Knoxe měl předem promyšlený a připravený každý záběr. Navíc to byl slušný člověk. Když už na place zvýšil hlas, měl k tomu sakra důvod. Jsem mu vděčná za všechny herecké příležitosti.“

  • 6.

    David Matásek

    Dozvěděl jsem se to před chvílí. Je to pro mne příliš osobní, tak se nezlobte, ale nebudu se vyjadřovat,“ netajil svůj zármutek David Matásek, který hrál ve všech řadách Básníků režiséra Kendyho. 

  • 7.

    Miroslav Donutil

    „Vzpomínat na Dušana Kleina? To by bylo dlouhé povídání,“ řekl stručně herec Miroslav Donutil

  • 8.

    Míša Badinková

    Michaela Badinková (42), představitelka Veverky zrzečky: „Dušana jsem měla strašně moc ráda, dal mi první velkou filmovou příležitost, byl to malý velký muž, měl pro nás vždy milé slovo. Mně se s ním pracovalo velmi dobře a budu na něj s láskou vzpomínat celý život.“ 

  • 9.

    Tereza Brodská

    Tereza Brodská (53), představitelka Popelky: „Já jsem se to dozvěděla před chvílí, u některých lidí mám pocit, že tady budou pořád. My jsme se měli moc rádi, já jsem mu nikdy neodmítla ani sebemenší roli. My jsme spolu natočili spoustu televizních inscenací, dal mi krásné herecké příležitosti. Práce s ním byla úžasná, vzpomínám, jak jsme spolu rozjížděli seriál Ulice. Vždycky, když jsme začali točit, tak jsem mu koupila dýmku, ale bohužel jsem s tím začala pozdě…“ plakala do telefonu herečka, kterou zpráva zastihla v nemocnici, kde leží na kapačkách. „Je to interní záležitost, věc, kterou jsem už několikrát odkládala,“ řekla Blesku. 

    Můj milovaný PANE režisére, příteli…. Děkuji ti za vše!!!!! Posílám políbení tam nahoru….Chybíš…moc !!!! Dušan Klein…“ neskrývá svůj smutek Tereza Brodská, která s Kleinem natočila hodně věcí. 

  • 10.

    Sandra Nováková

    Sbohem pane režisére! Takhle si vás budu navždy pamatovat. S fajfkou a úsměvem na tváři. Děkuju za všechny příležitosti, které jste mi v mém hereckém životě dal! Byl jste ke mně fakt štědrej a hlavně vždycky strašně milej! Mějte se tam nahoře krásně a vychutnejte si dýmku s těma, co jste měl rád a už taky odešli. S láskou Sandra,“ vyznala se herečka Sandra Nováková. 

  • 11.

    Míša Maurerová

    Děkuju za Digi, za Jáju, i za všechny ostatní televizní příležitosti, děkuju za odvahu mě poprvé postavit před kameru, děkuju za tu šanci poznat váš humor, všudypřítomnou vůni tabáku kolem vás, děkuju za skvělou atmosféru při natáčeních a superštáb, který vás vždy obklopoval. Děkuju za laskavost a sebevědomí, které jste mi dokázal dodat. Děkuju za všechno, REJŽO! Měla jsem a stále VÁS mám moc ráda. Upřímnou soustrast celé vaší skvělé rodině a nám všem, co nám budete sakra moc chybět!“ svěřila se Michaela Maurerová, kterou Klein obsadil do seriálu Ulice jako kadeřnici Digi. 

  • 12.

    Jana Bernášková

    Dušan Klein. Děkuji Vám, Dušane, za tak krásný start mé kariéry. Má první princezna a můj první seriál a oba s Vámi. Děkuji za trpělivost a laskavost. Odpočívejte v pokoji,“ napsala herečka Jana Bernášková, které Klein dal šanci rovněž v seriálu Ulice

    VIDEO: Premiéra Básníků 6: Dušan Klein chce ještě sedmý díl!

    Video
    Video se připravuje ...

    Premiéra Básníků 6: Dušan Klein chce ještě sedmý díl! Hana Höschlová, Tomáš Sovinsky

    Fotogalerie
    42 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Uživatel_5542435: Ty holt jsi blbý nežid, s tím nic nenaděláš 🤮👎

(11. 01. 2022 00:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy